Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Κοροϊδία


ΤΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ, τελικά, το φορολογικό τσουνάμι η κυβέρνηση Καραμανλή, και για πολλούς ήταν αναμενόμενο: με τέτοια χάλια που έχει η ελληνική οικονομία (έργο αποκλειστικά του διδύμου Καραμανλή - Αλογοσκούφη), λογικό ήταν να επιβληθούν κι άλλοι φόροι. Όμως ποιος πληρώνει ξανά τη νύφη; Οι πολλοί, αυτοί που δεν έχουν και πλήττονται βάναυσα από την οικονομι- κή κρίση. Οι έχοντες και κατέχοντες έμειναν, ω του θαύματος, και πάλι απ΄ έξω. Ούτε που ίδρωσε τ΄ αυτί τους από την επιβολή αυτών των φόρων. Και δεν πρόκειται να ιδρώσει, εδώ που τα λέμε, όσο στην εξουσία βρίσκεται η συγκεκριμένη κυβέρνηση. Σαρξ εκ της σαρκός της όλοι αυτοί, φυσικό είναι να τους προστατεύει.

Δεν είναι αυτό το θέμα μας όμως. Το θέμα μας είναι, για πόσο ακόμη μπορεί να αντέξει η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών τις κυβερνητικές φοροεπιδρομές και τη λιτότητα.

Υπάρχει βεβαίως και ένα παρεμπίπτον θέμα:

τα νέα ψέματα του Πρωθυπουργού. Μόλις πριν από τρεις εβδομάδες διαβεβαίωνε ότι δεν είναι στις προθέσεις του να επιβάλει φόρους μετά τις εκλογές. Χθες αποδείχθηκε ότι κορόιδευε χοντρά- και πάλι - τον κόσμο. Ο άνθρωπος, στην προσπάθειά του να παραμείνει στην εξουσία, έχει διακόψει κάθε σχέση με την αλήθεια! Έλεος πια...
Γ. Παπαχρήστος-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά