Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Τόνια Αντωνίου : Οι κυβερνώντες δεν πήραν το μήνυμα


Αν και πρόσφατα στις ευρωεκλογές οι πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες, αυτοί φαίνεται ότι δεν το πήραν, αλλά εξακολουθούν την ίδια και απαράλλακτη πρακτική.

Ακούσαμε σήμερα το Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας να ανακοινώνει και πάλι όσα σχεδόν είχε εξαγγείλει ο πρώην Υπουργός Παιδείας κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης κατά την επίσκεψή του στη Λαμία πριν από οκτώ μήνες για την κατασκευή σχολικών συγκροτημάτων στο νομό που εντάσσονται στο ΕΣΠΑ.

*Το θέμα βέβαια είναι ότι εξήγγειλαν έργα, για τα οποία δεν έχουν καν ξεκινήσει οι μελέτες, ενώ 2,5 χρόνια μετά από την έναρξη του ΕΣΠΑ θα έπρεπε ήδη να έχει ξεκινήσει η υλοποίησή τους. Επιπλέον, φαίνεται ότι έχουν καταργήσει στην πράξη τη λειτουργία των οργάνων δημοκρατικού προγραμματισμού, αφού δεν υπήρξε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου για να αποφασιστεί ποια έργα θα ενταχθούν στο ΕΣΠΑ και με ποιους αναπτυξιακούς στόχους.

*Ακούσαμε επίσης τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά να ανακοινώνει την έγκριση πίστωσης για το δρόμο Λαμία-Ιτέα-Αντίρριο, τη στιγμή που επί 5 χρόνια η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο δεν έχει κατασκευάσει ούτε ένα χιλιόμετρο αυτοκινητόδρομου στο συγκεκριμένο άξονα, αλλά δεν έχουν υπάρξει ούτε και τα στοιχειώδη έργα συντήρησης. *

Οι πολίτες έχουν πια κουραστεί να ακούν εξαγγελίες έργων, την στιγμή που η οικονομία καταρρέει και οι ίδιοι καλούνται να πληρώσουν τα σπασμένα της κυβέρνησης και τα ελλείμματα που δημιούργησαν οι καταστροφικοί χειρισμοί της, η κακοδιαχείριση και τα σκάνδαλα.

Φαίνεται λοιπόν ότι οι κυβερνητικοί παράγοντες προσπαθούν με εξαγγελίες έργων να δημιουργήσουν επικοινωνιακό αντιπερισπασμό για να αντισταθμίσουν τις αρνητικές εντυπώσεις που προκαλεί στους πολίτες η επιβολή της νέας φορολογικής επιδρομής στην κινητή τηλεφωνία, στα αυτοκίνητα και στη βενζίνη με το νομοσχέδιο που άρχισε σήμερα να συζητείται στη Βουλή



Η Πελασγία από ψηλά