Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Να σοβαρευτεί αμέσως !


1. Η χθεσινή συνάντηση του πρωθυπουργού με τον υπουργού Υγείας, με αντικείμενο την νέα γρίπη και την αντιμετώπιση της, δεν μας έκανε σοφότερους. Δεν έδωσε απαντήσεις στα ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες. Ο υπουργός Υγείας στο μόνο που διέπρεψε είναι στο να δώσει μαθήματα σοβαρότητας και υπευθυνότητας στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό ήταν το πρόβλημα του.

2. Εμείς δεν θέλουμε να πιστέψουμε τα όσα αναγράφονται στον Τύπο και σύμφωνα με τα οποία το «σχέδιο» για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, ήταν το .... σχέδιο αντιμετώπισης της γρίπης των πτηνών (τότε που η ΝΔ υπέγραψε το έπος της χαμένης γαλοπούλας) και όπου υπήρχε η φράση «γρίπη των πτηνών» αντικαταστάθηκε με τη «νέα γρίπη». Επισημαίνουμε όμως ότι ακόμη και μετά την συνάντηση του κ. Αβραμόπουλου με τον πρωθυπουργό παραμένουν πολλά ερωτηματικά που έχουν να κάνουν:

- με θέματα διαχείρισης και με την ετοιμότητα του Υγειονομικού Συστήματος, ειδικά δε του Πρωτοβάθμιου. Οι πληροφορίες, που εμείς τουλάχιστον έχουμε, είναι ότι δεν υπάρχει ακόμα επαρκής ενημέρωση, εγκύκλιοι, συντονισμός σε επίπεδο γιατρών, σε επίπεδο νοσηλευτών, Κέντρων Υγείας και άλλων.

- σχετικά με τον εμβολιασμό των πολιτών. Από την αρχική δήλωση του υπουργού Υγείας για 8 εκατομμύρια εμβόλια, δηλαδή για 4 εκατομμύρια άτομα, φτάνουμε στη σημερινή, που σύμφωνα με τα λεγόμενά του, έχει προβλεφθεί να καλυφθεί όλος ο πληθυσμός.

3. Ο τελευταίος που μπορεί να δώσει μαθήματα υπευθυνότητας και σοβαρότητας στο ΠΑΣΟΚ είναι ο κ. Αβραμόπουλος που:

- μόλις χθες πιάστηκε ψευδόμενος και περιμένουμε να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες. Επέμενε ο υπουργός Υγείας ότι το βιολογικό δείγμα του ασθενή, που νοσηλεύεται στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου του Ηρακλείου, δεν εστάλη στο Ινστιτούτο Παστέρ, με τριήμερη καθυστέρηση (!) αλλά με καθυστέρηση μισής μέρας. Τον διέψευσε, δημόσια, ο ίδιος ο διευθυντής ερευνών του Ινστιτούτου. Η ολιγωρία αυτή είναι σημαντική γιατί αυξάνει τα ερωτηματικά για την ετοιμότητα του συστήματος Υγείας και μάλιστα σε μια περίοδο που αναμένεται αύξηση των κρουσμάτων.

- επιμένει μέρες τώρα ότι η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο αριθμό κρουσμάτων στην Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός που παρακολουθεί τα ζητήματα αυτά δίνει την Ελλάδα ως δεύτερη κατά κεφαλήν στα κρούσματα. Αυτά συνιστούν έλλειψη σοβαρότητας και όχι η υπεύθυνη στάση και οι πρωτοβουλίες του ΠΑΣΟΚ που τον ανάγκασαν να ξυπνήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά