Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

Προσοχή επικίνδυνη !


"Απαλλακτικό" σε Πυροσβεστική, Νομαρχία Ηλείας, Αστυνομία και Δήμο Ζαχάρως έδωσε το βούλευμα πλημμελειοδικών, καθώς ρίχνει αποκλειστικά και μόνο την ευθύνη σε μια ηλικιωμένη γυναίκα 78 ετών.

Το βούλευμα, που χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρωθεί, κρίνει ως υπεύθυνη για την καταστροφική πυρκαγιά στην Ηλεία το 2007, την 78χρονη, στο οποίο τονίζεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από το σπίτι της. Η αμελής συμπεριφορά της ιδίας προκάλεσε την εξάπλωσή της, η οποία είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι και να γίνουν στάχτη 50.000 στρέμματα δάσους.

Επίσης, το συμβούλιο πλημμελειοδικών Ηλείας δε δέχθηκε την πρόταση της εισαγγελέως για περαιτέρω διενέργεια κύριας ανάκρισης.

Ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Σπύρος Μπηλιώνης, τόνισε ότι η ευθύνη δεν είναι μόνο της γυναίκας, προσθέτοντας ότι αν αυτή η φωτιά ξεκίνησε μόνο από το σπίτι της θα μπορούσε να είχε αντιμετωπιστεί και όχι να κατακάψει ολόκληρη την περιοχή.

Οι συγγενείς των θυμάτων δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν το δικαστικό αγώνα καθώς θεωρούν ότι υπήρχαν λάθη και παραλήψεις υψηλά ιστάμενων προσώπων.

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά