Παρασκευή 28 Αυγούστου 2009

Συγκυβέρνηση : Σωσίβιο στον Καραμανλή


1. Η χώρα, με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης βρίσκεται σε οικονομικό και πολιτικό αδιέξοδο. Η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχει στο τιμόνι της μια κυβέρνηση που δεν διαθέτει σχέδιο για την οικονομία και τη χώρα. Μια κυβέρνηση που απλά προσπαθεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά το λιγοστό χρόνο που της έχει απομείνει.

2. Η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, έχει στο τιμόνι της ένα πρωθυπουργό που αδυνατεί να αναλάβει οποιαδήποτε ουσιαστική πρωτοβουλία για τη χώρα και τους πολίτες. Ο σημερινός πρωθυπουργός είναι όμηρος και των ισορροπιών στο κόμμα του αλλά και των συμφερόντων που εξυπηρέτησε πεντέμισι χρόνια τώρα με την πολιτική του.

Η χώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, αφήνεται στην τύχη της, αφού όλο το ενδιαφέρον της κυβέρνησης εστιάζεται όχι στην εξεύρεση λύσης για τα προβλήματα της χώρας και των πολιτών, αλλά στο αν θα αποφασίσει ο κ. Καραμανλής, ανασχηματισμό ή εκλογές.

3. Ο πολιτικός χρόνος αυτής της κυβέρνησης κυλά αντίστροφα. Όπως τόνισε χθες ο Γ. Παπανδρέου στου δείπνο εργασίας με τους βουλευτές του Β' θερινού τμήματος της Βουλής, «Είναι προφανές ότι ο πρωθυπουργός προσπαθεί να οργανώσει την έξοδό του. Όμως, τα διλήμματα του κ. Καραμανλή - ανασχηματισμός ή εκλογές - δεν είναι τα διλήμματα του πολίτη. Γι' αυτό οι πολίτες λένε, δεν πάει άλλο. Πεντέμισι χρόνια τώρα, χωρίς σχέδιο, πρόγραμμα και έργο, πηγαίνουν συνεχώς πίσω την χώρα».

4. Η αίσθηση, η πεποίθηση που υπάρχει διάχυτη στην κοινωνία είναι ότι αυτή η κυβέρνηση έχει κλείσει τον κύκλο της. Κανείς δεν πιστεύει ότι ένας ανασχηματισμός, όποια πρόσωπα και αν ανακατευτούν στην τράπουλα, θα δώσει νέα πνοή στην κυβέρνηση.

- Επαναλαμβάνουμε: Πώς είναι δυνατόν να δώσει λύσεις στα αδιέξοδα της κυβέρνησής του ο κ. Καραμανλής, όταν ο ίδιος και το μοντέλο εξουσίας που πρεσβεύει είναι το πρόβλημα;

5. Η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση με σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης. Κυβέρνηση με πρόγραμμα συγκεκριμένο, που θα μπορέσει να κάνει αυτές τις μεγάλες τομές και αλλαγές. Ο κόσμος αυτό περιμένει. Το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα είναι έτοιμο, όπως και το 1993, να ανταποκριθεί στην ιστορική πρόκληση εξόδου της χώρας από την κρίση. Αρκετά καταστρέψανε πεντέμισι χρόνια τώρα. Καιρός η Ελλάδα να μπει και πάλι σε εποχή δημιουργίας.

6. Και κάτι ακόμα: Να ξεχάσουν, όσοι θέλουν να δώσουν σωσίβιο στον Καραμανλή, τα αστεία περί συγκυβέρνησης. Συνένοχοι σε πολιτικές που καταδικάζουν οι πολίτες δεν θα γίνουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά