Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ευριπίδης Στυλιανίδης: ένας άτεγκτος αλτρουιστής


Στις πιο σκοτεινές στιγμές, συχνά οι άνθρωποι αντιδρούν με χιούμορ. Δεν είναι περίεργο λοιπόν ότι οι πυρκαγιές του περασμένου Σαββατοκύριακου προκάλεσαν την άνθηση ενός είδους της σάτιρας, που ονομάζεται «παραπολιτικό». Παραθέτω για την απόλαυσή σας ένα εξαιρετικό δείγμα, που δημοσιεύθηκε σε ιστοσελίδα ειδικευόμενη στο είδος:

«Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας θέλει να κρατήσει την προσωπική του περιπέτεια με τις καταστροφικές πυρκαγιές. Και όμως οι γείτονές του μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τη στάση που κράτησε. Ο Ευριπίδης μένει στη Δροσιά και απέναντι από το σπίτι του υπάρχει δασική έκταση η οποία κάηκε. Οταν το Σάββατο τον ειδοποίησαν από την Πυροσβεστική ότι θα στείλουν στην περιοχή πυροσβεστικό όχημα για να προστατεύσει το σπίτι του, εκείνος χωρίς δεύτερη κουβέντα τους απάντησε απότομα: “Μην κάνετε τίποτα τέτοιο. Στείλτε τα πυροσβεστικά στα δάση κι αφήστε με εμένα. Θα υποστώ τις συνέπειες όπως και οι γείτονες μου”».

Συμπληρώνω εγώ τη συνέχεια, με τη φαντασία μου. Ο πυροσβέστης που τόλμησε να προτείνει ειδική προστασία στον άτεγκτο Ευριπίδη συγκλονίστηκε από την ηθική ακεραιότητα του υπουργού, οι τύψεις τον έκαναν να ξεσπάσει σε λυγμούς, όταν όμως συνήλθε τηλεφώνησε στον δημοσιογράφο και του τα είπε όλα! (Επειτα, αισθανόμενος την αναξιότητά του παραιτήθηκε από το Σώμα και τώρα πίνει για να ξεχάσει...) Οσον αφορά δε τον ήρωα της ιστορίας μας, τον Ευριπίδη, έχει καταβληθεί υπεράνθρωπη προσπάθεια ώστε να του αποκρύψουν το μέγεθος της καταστροφής. Φοβούνται ότι, εμφορούμενος από το πνεύμα της αυταπάρνησης και της φιλαλληλίας, αν μάθει ότι κάηκαν περί τα 200 σπίτια συμπολιτών του, υπάρχει ο κίνδυνος να κάψει μόνος του το δικό του για να τους συμπαρασταθεί...

Πάντως, είναι υπέροχος άνθρωπος ο Ευριπίδης! Τη μια βρίσκει στον δρόμο ένα πορτοφόλι, το παραδίδει στο Αστυνομικό Τμήμα, κάποιος όμως πληροφορείται το γεγονός, το λέει σε μια εφημερίδα και ακολουθεί το εγκώμιο της εντιμότητάς του. Την άλλη, ενώ έξω η Αθήνα καίγεται έπειτα από τη δολοφονία του δεκαπεντάχρονου Γρηγορόπουλου, εκείνος κάνει πέτρα την καρδιά και υφίσταται μια νύχτα στα μπουζούκια, από όπου δεν αποχωρεί προφανώς για να μην προσβάλει τους καλλιτέχνες (Τερζή και Παπαρίζου). Την επομένη, ξανακάνει πέτρα την καρδιά και πηγαίνει στο γήπεδο, μάλλον επειδή η τοπική ομάδα της εκλογικής περιφερείας του είχε ανάγκη από την ηθική του στήριξη. Να θυμηθώ ακόμη το μαρτύριο που ανέχθηκε μαζί με τη σύζυγο του (ποιος; - αυτός, ένας άνθρωπος που αποστρέφεται την πολυτέλεια!) στο ξενοδοχείο George V των Παρισίων; Και αυτό επειδή σέβεται «το πρωτόκολλο που διέπει τα ταξίδια των μελών της κυβέρνησης στο εξωτερικό και το οποίο προσδιορίζεται σύμφωνα με το δημόσιο λογιστικό»; (Λυπάμαι αν δεν καταλαβαίνετε, αλλά αυτά έλεγε στην απάντηση που εξέδωσε, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος). Α, δεν σηκώνω κουβέντα! Ο Ευριπίδης είναι ένα κομμάτι μάλαμα!

Στ. Κασιμάτης-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά