Δευτέρα 31 Αυγούστου 2009

Προς ανησυχούντες...

Ο άνθρωπός μας στη Γαλλία
Φωτογραφία
Η γραμματέας του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί υποδέχεται θερμά τον Γιώργο στη συνάντηση της Λα Ροσέλ
ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ στη Γαλλία για τον Γιώργο Παπανδρέου.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εκλήθη από τους Γάλλους Σοσιαλιστές στην καθιερωμένη θερινή τους συνάντηση στη Λα Ροσέλ. Πήγε λοιπόν από την Παρασκευή αεροπορικώς στο Παρίσι κι από εκεί έκανε τρεις ώρες με το τρένο για να φθάσει στον προορισμό του. Ο Γιώργος μετά της γαλλοφίλου Άντας θα πρέπει μέσα του να ένιωθε άνετα. Στο γαλλικό Σοσιαλιστικό Κόμμα κυρίες και παλικάρια έχουν γίνει μαλλιά κουβάρια, ενώ στο ΠΑΣΟΚ, που ετοιμάζεται για εξουσία, επικρατεί εσωκομματική ηρεμία.
ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΟΥΝ δύο στιγμιότυπα. Στη Λα Ροσέλ ο πρώην γραμματέας των Σοσιαλιστών Φρανσουά Ολάντ προσφώνησε θερμά τον Παπανδρέου, λέγοντας πως «είναι ο πρόεδρος όλων μας». Εννοούσε τον ρόλο του Γιώργου στη Σοσιαλιστική Διεθνή. Στο σημείο αυτό πετάχτηκαν κάτι νεολαίοι Σοσιαλιστές από το βάθος κι άρχισαν να τραγουδούν τον ύμνο της Διεθνούς μέσα σε γενική ευφορία.
«Είναι επίσημο...»
ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ το βράδυ, ο Παπανδρέου και οι συνεργάτες του ήταν στο Παρίσι, κάνοντας έναν σταθμό στη γαλλική πρωτεύουσα πριν από την επιστροφή στην Ελλάδα.
Βγήκαν λοιπόν έξω και βρέθηκαν στα τραπεζάκια του ιστορικού καφέ «Ντε Μαγκό» στο Σεν Ζερμέν ντε Πρε. Κάποια στιγμή πέρασε, κατά το έθιμο που επικρατεί στη Γαλλία, ένας εφημεριδοπώλης. Πουλούσε τη «Μοντ» της επόμενης ημέρας και τον αγόρασαν για να ενημερωθούν οι του ΠΑΣΟΚ.
Οπότε φαίνεται πως ο πλανόδιος αναγνώρισε τον Γιώργο. Τρία τραπέζια μετά ακούστηκε να φωνάζει στα γαλλικά «είναι επίσημο, έπεσε η κυβέρνηση Καραμανλή»- λες και διαλαλούσε τα νέα.
ΤΑ ΝΕΑ
Σχόλιο: Στα γνωστά γαλάζια παπαγαλάκια του διαδικτύου λέμε ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ , ΔΕΝ χάθηκε στο Παρίσι , ΔΕΝ τον δάγκωσε σκύλος στη Γαλλία και ΔΕΝ έκανε μπάνιο στις Γαλλικές ακτές...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά