Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2009

Μέχρι τέλος Ιανουαρίου η καταβολή των τελών κυκλοφορίας


Σε παράταση της προθεσμίας για την καταβολή των νέων τελών κυκλοφορίας των οχημάτων για το 2010, τα οποία οριστικοποιήθηκαν χθες, προσανατολίζεται η κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα, η προμήθεια του ειδικού αυτοκόλλητου σήματος θα γίνει μέχρι το τέλος Ιανουαρίου, αντί τις 31ης Δεκεμβρίου όπως ίσχυε μέχρι και πέρυσι.

Τα νέα τέλη κυκλοφορίας χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες ανάλογα με την παλαιότητα του οχήματος (κλάσεις Α, Β, Γ και Δ), όπως προέβλεπε και η ρύθμιση Σουφλιά. Ωστόσο, η νέα κυβέρνηση μειώνει περισσότερο το ύψος των τελών που θα πληρώσουν οι κάτοχοι οχημάτων έως 1.400 κ.εκ. και αυξάνει πιο πολύ τα τέλη για τα οχήματα άνω των 2.000 κ.εκ. Υπενθυμίζεται ότι οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.929 κ.εκ., εκτός από τα νέα τέλη κυκλοφορίας, θα κληθούν να πληρώσουν και το ειδικό ετήσιο τέλος, το οποίο κυμαίνεται από 150 έως 650 ευρώ, ανάλογα με τον κυβισμό του αυτοκινήτου.

Στο μεταξύ, όσον αφορά το θέμα της απόσυρσης των οχημάτων, το βέβαιο είναι ότι θα μειωθεί το μπόνους των 1.000 ευρώ που προέβλεπε η ρύθμιση Σουφλιά.

Ειδικότερα για την Αττική (ίσως και για τη Θεσσαλονίκη), θα προβλέπεται ότι αντί του ποσού των 1.000 ευρώ, τώρα θα δίδονται μόνο 500 ευρώ, ενώ στον αγοραστή του νέου οχήματος (πιθανότατα έως 1.400 κ.εκ.) θα χορηγούνται και δύο ετήσιες κάρτες απεριορίστων διαδρομών για τις αστικές συγκοινωνίες. Μέχρι χθες δεν είχε αποσαφηνιστεί εάν το ποσό των 1.000 ευρώ θα δίδεται κανονικά σε όσους αποσύρουν οχήματα και αγοράζουν καινούργια εκτός της Αττικής.
ΤΑ ΝΕΑ

2 σχόλια:

  1. Πασοκική προπαγάνδα καλά κρατή στη μεθόδευση για διεύρυνση του ελλείματος του προυπολογισμού του 2009 για κομματικές ή μάλλον τηλεοπτικές σκοπιμότητες,αφήμουνε έσοδα για τον επόμενο χρόνο και κάνουμε παροχές του επόμενου έτους εφέτος και εννοώ ξέρετε τι;Το λεγόμενο και αμφιλεγόμενο έκτακτο επίδομα του 2010.ΠΑΣΟΚ για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι χαρείταιτο Πάρτε και τα εισητήρια για τα μέσα μαζικής μεταφοράς της αποσύρσεως και καταλάβετε τι σημαίνει πράσινη ανάπτυξη.Όσο για τους λεγόμενους stage τους πορτοφολάδες κατά Πάγκαλο "Αηντε στο διάολο γαλάζια παιδιά που είχατε την απαίτηση και εσεις για μοριοδότηση τι το περάσαμε εδώ για 2001"; Και ακόμα δεν έχουν φτάσει στις 100 μέρες.
    Πάρτε και για συμπλήρωμα έκτακτους φόρους σε ποτά,τσιγάρα και ελεύθερους επαγγελματίες.
    " ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ "

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΣΗΜΕΡΑ: ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΤΡΑΓΙΚΟΙ
    ΔΕΞΙΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΣΑΣΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕ ΣΤΑ ΑΖΗΤΗΤΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά