Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2009

Διαδικτυακός πόλεμος για την ψήφο των μεταναστών


Διαδικτυακή επίθεση έχουν εξαπολύσει φορείς μισαλλόδοξων και ακροδεξιών απόψεων κατά του νομοσχεδίου το οποίο φιλοδοξεί να ανοίξει τον δρόμο για την κοινωνική ένταξη χιλιάδων μεταναστών στην Ελλάδα. Ηλεκτρονικά μηνύματα που αποπνέουν ρατσισμό και εθνικιστικό μένος εισβάλλουν συντονισμένα εδώ και δύο ημέρες στον ιστότοπο όπου αναπτύσσεται η δημόσια διαβούλευση.

Η σελίδα του υπουργείου βομβαρδίζεται από υπέρμαχους της καθαρότητας της φυλής και των ελληνολάγνων DΝΑ οι οποίοι μιλούν για επιχείρηση αλλοίωσης του έθνους μέσω της νομοθετικής ρύθμισης που ορίζει ότι τέκνο αλλοδαπών που γεννιέται στην Ελλάδα και ένας από τους γονείς του κατοικεί μόνιμα και νόμιμα στη χώρα επί πέντε συνεχή έτη αποκτά από τη γέννησή του την ελληνική ιθαγένεια. «Ιθαγένεια δεν μπορείτε να δώσετε γιατί πολύ απλά Ελληνας γεννιέσαι!Δεν γίνεσαι! Ελλην είναι το αίμα» γράφει το μήνυμα με υπογραφή «Γιάννης εθνικιστής». Αλλος σχολιογράφος χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο «βραδυφλεγή φλόγα για το ελληνικό έθνος», ενώ δεν λείπουν και εκείνοι που απευθυνόμενοι προς τα κυβερνητικά στελέχη τους προειδοποιούν: «Θα είστε ιστορικά υπόλογοι ενός νέου Εθνικού Διχασμού.Επιχειρείτε να διαρρήξετε τον εθνικό ιστό και αυτό είναι πέρα για πέρα απαράδεκτο (...)».

Μάλιστα κάποιοι θεωρούν ότι «θα υπάρχει εκλογική αλλοίωση του αποτελέσματος από τις επόμενες κιόλας εκλογές από λαθραίους.Αλλο ανθρωπιά κι άλλο καβάλα στον ώμο μου οι λαθρομετανάστες,κύριοι της κυβέρνησης και των υπόλοιπων ανθρωπιστικών και αντιρατσιστικών δήθεν οργανώσεων».

Βέβαια δεν μένουν αναπάντητες τέτοιου είδους απόψεις από ανθρώπους που μετέχουν στη δημόσια διαβούλευση, οι οποίοι είτε παρεμβαίνουν με τα μηνύματά τους για να κρίνουν θετικά το νομοσχέδιο είτε για να θέσουν τον προβληματισμό τους για κενά και τα ελλείμματα στη διατύπωση των άρθρων του. Ορισμένες φορές οι ανταπαντήσεις «πέφτουν» με καυστικό τρόπο: «Ασφαλώς κρωγμοί μίσους θα υπάρξουν πολλοί:Οι χθεσινοί ξυπόλυτοι (και μεταναστεύσαντες,ως γνωστόν,σε όλον τον κόσμο) θα χύσουν το δηλητήριό τους,το δηλητήριο του κακομοιριασμένου,εναντίον όλων εκείνων που (...) τους χτίζουν τα σπίτια, που τους καλλιεργούν τα χωράφια για να μην πεινάσουν (και έτσι να εξακολουθούν να τρέφουν μπάκες), που άφησαν τα νιάτα τους (και πολλές φορές τις ζωές τους στα εργοτάξια) για να καμαρώνουν (τα ανδράποδα) για το 2004 (...)». Πάντως αρκετοί συνοψίζουν τη θέση τους υπέρ του νομοσχεδίου σε φράσεις όπως «μόνο με ένταξη των μεταναστών στο κοινωνικό σύνολο θα αμβλυνθούν τα όποια προβλήματα, όχι με την γκετοποίηση».
ΤΟ ΒΗΜΑ

2 σχόλια:

  1. ρε σαλτα και γαρυφαλο...που ειμαστε ακροδεξιοι εμεισ....προδοτες ειστε...οταν ο μπερισα κ ο χασαν γινει δημαρχοσ ...τοτε τι θα λες????για σκεψου...αν εχεις μυαλο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Σπύρο ΞΥΠΝΑ !!!
    Διάβασε αγράμματε το νομοσχέδιο , αποκλείει τους μετανάστες από τη θέση του δημάρχου και του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου..
    Να ποιοι έχουν μυαλό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά