Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2009

«Καταλληλότερος»

ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ στην πολιτική αν κάνεις τους ανθρώπους να πιστέψουν ότι σκέπτονται, θα σε λατρέψουν. Αλλά αν τους κάνεις πραγματικά να σκεφθούν, θα σε μισήσουν.

ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ ο Κώστας Καραμανλής με επαναλαμβανόμενες αοριστολογίες περί «μεταρρυθμίσεων» έγινε πρωθυπουργός το 2004 και επανεξελέγη το 2007. Με τον ίδιο τρόπο, αν και πιο δραματικά, «αποκαθηλώθηκε» το βράδυ της 4ης Οκτωβρίου, εγκαταλείποντας το μεταμεσονύκτιο την ηγεσία του κόμματός του.

ΜΠΟΡΕΙ ΟΙ ψηφοφόροι να μην τον μίσησαν, αλλά σίγουρα τον αποδοκίμασαν. Ή απλώς, ύστερα από μία πενταετία που χαρακτηρίστηκε από ατολμία, ακινησία, σκάνδαλα και αναποφασιστικότητα, κουράστηκαν και θύμωσαν.

ΕΤΣΙ, Ο «καταλληλότερος» πρωθυπουργός έστειλε τον εαυτό του στη Ραφήνα και το κόμμα του στον Άδη. Ο Καραμανλής «αυτοεξορίστηκε», αλλά παρακολουθούσε και παρακολουθεί τα πράγματα. Προς το παρόν, δεν γράφει βιβλίο για την αποκατάσταση του ονόματός του. Προτίμησε διακοπές στη χιονισμένη Αυστρία. Παράλληλα εμφανίζεται στο γραφείο του στο Κολωνάκι, ενώ έχει αρχίσει να πηγαίνει στο γυμναστήριο.

ΠΡΙΝ ΝΑ φύγει για χριστουγεννιάτικες διακοπές, διεμήνυσε στον Σαμαρά να μη δεχθεί την Εξεταστική για το Βατοπέδι. Για ποιον θα χτυπήσει η καμπάνα, όταν θα αρχίσει πάλι η συζήτηση στη Βουλή, είτε συναινέσει η Ν.Δ. είτε όχι; Εκτός από τους «συνήθεις υπόπτους», όπως ο Πέτρος Δούκας, που θα πρέπει να κληθούν να καταθέσουν- και οι οποίοι δεν δεσμεύονται από κανέναν όρκο σιωπής-, η καμπάνα μπορεί να χτυπήσει και για τον ίδιο τον Καραμανλή και τους ανθρώπους του. Και τότε το παιχνίδι θα αγριέψει.

ΣΕ ΑΥΤΟ το σκηνικό, ο πρώην πρωθυπουργός δεν είναι όσο μεγάθυμος θέλει να εμφανίζεται. Και ίσως να είναι αποφασισμένος να διανύσει την πολιτική του έρημο ακριβώς όπως κυβέρνησε: προστατεύοντας τον εαυτό του και το στενό περιβάλλον του. ΑΛΛΟ ΕΙΝΑΙ όμως να είσαι στην εξουσία και να έχεις γύρω σου «αλεξίσφαιρα» και άλλο να βρίσκεσαι εντός, εκτός και επί τα αυτά, και μάλιστα να είσαι ευάλωτος. Ακόμη πιο δύσκολο είναι να φροντίσει για την υστεροφημία σου όταν η διακυβέρνησή σου έχει περάσει στη σύγχρονη πολιτική ιστορία ως η χειρότερη της μεταπολίτευσης.

ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ να είναι το μόνο που του απομένει.

Αριστοτελίας Πελώνη-TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά