Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Οι ερωτήσεις που δεν έγιναν

Εκείνο που περισσότερο με εξοργίζει στην καθημερινή τηλεοπτική μας πραγματικότητα δεν είναι ότι, κατά κανόνα, ακούμε τα ίδια άτομα να επαναλαμβάνουν τα ίδια και τα ίδια, είναι ότι στις σπάνιες περιπτώσεις που διαφαίνεται ότι κάτι ενδιαφέρον πάει να προκύψει, ή ο δημοσιογράφος δεν θα το καταλάβει ή θα υποδυθεί ότι δεν το καταλαβαίνει.

Τι από τα δύο συνέβη προχθές στο δελτίο των 8 δεν το ξέρω. Εκείνο που ξέρω είναι πως εκεί που ο δημοσιογράφος ανέφερε τις παροχές που προτείνει το υπουργείο για να ανοίξουν τα μπλόκα, ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Μπούτας τον διέκοψε δηλώνοντας: «Αυτά μας τα χρωστούν από το 2004 και το 2005. Μας κοροϊδεύουν;».
Δυστυχώς η συνέχεια, την οποία λογικά περίμενα, δεν ήρθε. Ο Μπούτας συνέχισε να λέει τα δικά του και ο δημοσιογράφος δεν έκανε καμία από τις πάμπολλες ερωτήσεις που θα μπορούσε να κάνει. Οπως: «Και επειδή σας τα χρωστούν από το 2004 και το 2005 σας πειράζει να τα πάρετε τώρα;». Ή: «Και γιατί δεν παίρνετε αυτά που λέτε ότι δικαιούστε κι επιμένετε σε άλλα που δεν τα δικαιούστε;». Ή: «Κι αφού σας χρωστούν λεφτά εδώ και πέντε χρόνια, γιατί δεν τα διεκδικούσατε όλο αυτόν και τον καιρό;».
'Η, για να το πούμε και ακόμη πιο χοντρά: «Αφού σας χρωστούσε επί τόσα χρόνια λεφτά η Νέα Δημοκρατία, γιατί δεν κλείνατε τους δρόμους για να τα πάρετε και τους κλείνετε τώρα αξιώνοντας από το ΠΑΣΟΚ να σας δώσει λεφτά που δεν σας τα χρωστάει;».
Αν συνέχιζα θα μπορούσα να σας αραδιάσω κι άλλες τόσες και περισσότερες ερωτήσεις, αλλά υποθέτω ότι δεν χρειάζεται. Ολοι έχουμε καταλάβει γιατί κάποιοι αγροτοπατέρες απέφευγαν τις κινητοποιήσεις όσο κυβερνούσε η Νέα Δημοκρατία και τις ξαναθυμήθηκαν μόλις ήρθε στην εξουσία το ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι προσωπική επιλογή τους η απόφαση αυτή. Σε κομματική ντιρεκτίβα υπακούουν.
Φυσικά δικαίωμά τους είναι να το κάνουν, ακόμη και υπό συνθήκες όπως οι σημερινές. Αλλά δικαίωμα και των άλλων είναι να τους κρίνουν και να τους επικρίνουν, όταν μάλιστα η συμπεριφορά τους όχι μόνο το επιτρέπει, αλλά και το επιβάλλει.
Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος-Έθνος

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά