Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Προσέλαβαν... security μετά το πλιάτσικο στα τρακτέρ

Αγρότες ανέθεσαν σε... security τη φύλαξη των τρακτέρ τους στη διάρκεια της νύχτας, μετά την επιχείρηση... μπαταρία στο μπλόκο του Τιρνάβου. Μόνο που αυτή δεν είχε σχέση με κάποια δολιοφθορά ανάλογη εκείνης της «επιχείρησης βουλκανιζατέρ» στον Θεσσαλικό Κάμπο.
Αγνωστοι, πιθανόν τσιγγάνοι, έκλεψαν μπαταρίες, ραδιόφωνα, CD player αλλά και φορητές τηλεοράσεις από τα τρακτέρ που έχουν παρατάξει οι αγρότες στο ύψωμα της Μελούνας έξω από τον Τίρναβο και οι επικεφαλής του μπλόκου «προσέλαβαν» ιδιωτική εταιρεία φύλαξης!
Το περίεργο είναι πως μια παρέα πιτσιρικάδων -που σύμφωνα με κάποιους ήταν τσιγγάνοι- εμφανίστηκε το βράδυ της Τετάρτης στη γενική συνέλευση των αγροτών, η οποία γίνεται σε ένα καφενείο, δίπλα στο κεντρικό βενζινάδικο στη Μελούνα Τιρνάβου. Οι αγρότες προς στιγμήν υποψιάστηκαν ότι κάτι περίεργο συμβαίνει και όταν τους ρώτησαν ποιοι είναι, οι πιτσιρικάδες απάντησαν ότι είναι... αγρότες. Επειδή όμως ούτε τους ήξερε κανείς, ούτε και έμοιαζαν με αγρότες, τους έδιωξαν τελικά από τη συνέλευση.
Οσα συνέβησαν αργότερα κάνουν τους αγρότες να πιστεύουν ότι οι νεαροί πιθανόν ήταν «τσιλιαδόροι». Οταν οι συγκεντρωμένοι βγήκαν έξω από το καφενείο, διαπίστωσαν ότι είχε γίνει πλιάτσικο. Οι δράστες έκλεψαν τουλάχιστον 10 μπαταρίες από ισάριθμα τρακτέρ, σπάζοντας τα τζάμια, ενώ αφαίρεσαν... ηχοσύνολα και φορητές τηλεοράσεις, σε μία περίπτωση, μάλιστα, ξήλωσαν το ταμπλό του οχήματος για να βγάλουν το υπερσύγχρονο CD player.
«Βρισκόμαστε σε απόγνωση. Αφήσαμε στον δρόμο τα τρακτέρ που είναι η όλη μας η περιουσία και μας τα «έγδυσαν». Τα βράδια μένει στο μπλόκο μια μικρή ομάδα περιφρούρησης, έτσι αποφασίσαμε να προσλάβουμε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης για να προστατεύσουμε τα μηχανήματα», είπε στο «Εθνος» ο Χρήστος Τσιτσιρίγγος, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου.
Από το ίδιο κιόλας βράδυ ανέλαβε δράση η «Μωραΐτης Security» και ένας υπάλληλος της εταιρείας που εδρεύει στη Λάρισα έκανε περιπολία μέχρι τις 6 χθες το πρωί, ενώ η φύλαξη θα επαναλαμβάνεται όσες μέρες μείνουν τα τρακτέρ στον δρόμο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ιδιωτικός φύλακας θα παίρνει 5-6 ευρώ την ώρα, χρήματα που θα κληθούν στο τέλος της κινητοποίησης να δώσουν οι αγρότες.
Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά