Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

ΛΑΡΚΟ: Το πάρτι των «golden boys»…

Μετά από 6 μήνες κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ τα «πιθάρια των Δαναΐδων», εξακολουθούν να παραμένουν άθικτα και να «καταπίνουν» εκατομμύρια ευρώ. Συνεχίζεται η λεηλασία του δημόσιου χρήματος, παρά την δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας και τις εξαγγελίες-δεσμεύσεις του πρωθυπουργού, πως η κυβέρνηση θα προστατεύσει τα χρήματα του ελληνικού λαού.
Η ΛΑΡΚΟ, η ιστορική βιομηχανία νικελίου(υπό έμμεσο κρατικό έλεγχο), δυστυχώς δεν αποτελεί εξαίρεση. Τα εγκληματικά λάθη της περιόδου 2006-2007, με την κατασπατάληση των κεφαλαίων, τις άστοχες κινήσεις με τα αποθέματα και την απώλεια της ευκαιρίας εκμετάλλευσης του νικελίου, την εποχή όπου έκανε ρεκόρ διεθνούς τιμής με 30.000 δολάρια τον τόνο, έχουν οδηγήσει την εταιρεία στο χείλος του γκρεμού.
Κι ενώ ο κίνδυνος για λουκέτο και απολύσεις 1.300 εργαζομένων είναι πλέον ορατός, τα γαλάζια «golden boys» συνεχίζουν απτόητα το ........
πάρτι τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι, μαζί τους …καλοπερνάνε και ορισμένοι πράσινοι συνδικαλιστές (κοινώς μπουμπούκια…), οι οποίοι με διάφορες μεθοδεύσεις έχουν εξασφαλίσει «ασυλία» στη διοίκηση Σκρέκα, δεδομένου ότι, ο αρμόδιος υφυπουργός Φ. Σαχινίδης, όχι μόνο δεν έχει προβεί στην αντικατάστασή της, αλλά ούτε έχει κάνει γνωστές τις προθέσεις της κυβέρνησης, όσον αφορά το μέλλον της πολύπαθης βιομηχανίας. Το σκηνικό, που έχει στηθεί παραπέμπει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε γαλαζοπράσινη …παράγκα.
Η ΛΑΡΚΟ, που ελέγχει το Δημόσιο (35%), η ΔΕΗ (28%) και η Εθνική (36%), έχει περάσει από χίλια κύματα. Με ιστορία 109 χρόνων, όταν ξεκίνησε η εκμετάλλευση των μεταλλείων της Λάρυμνας δεν έχει μόνο παρελθόν. Είναι η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή μεταλλουργία νικελίου. Πως την κατάντησαν; Ενα μεγάλο χωνευτήρι γαλάζιων ρουσφετιών.
Εως το 2004 οι διευθυντές στη ΛΑΡΚΟ ήταν 14. Στην πρώτη κυβέρνηση της Ν.Δ., έγιναν... 52 (!) και άπαντες με μισθό από 5.000 έως και 10.000 ευρώ μηνιαίως, με απαστράπτοντα -εταιρικά- αυτοκίνητα και πιστωτικές κάρτες για τα ψώνια τους!...

Ποιους βρίσκει κανείς στις μακροσκελείς λίστες των διευθυντών; Εναν από τους στενότερους συνεργάτες του Π. Δούκα, τον αδελφό του πρώην γραμματέα οργανωτικού της Ν.Δ., υψηλόβαθμα στελέχη της Ρηγίλλης, συνταξιούχους διευθυντές από την εποχή του Κ. Μητσοτάκη έως και ένα δήμαρχο -κτηνίατρο που διορίστηκε με τη «σφραγίδα» του διευθυντή του τότε πρωθυπουργικού γραφείου Γ. Αγγέλου.

Επιτέλους, ως πότε τα «golden boys» θα πίνουν εις υγείαν των κορόιδων;
Πόσο ακόμη θα ανέχονται οι άνθρωποι του μόχθου και της αξιοπρέπειας τα παιχνίδια των ποικιλόχρωμων εξουσιαστών, που αποθράσυναν την κακοδιαχείριση του δημόσιου χρήματος, την αντιπαραγωγικότητα του κράτους και (το σημαντικότερο) παγίωσαν την περιφρόνηση για το δημόσιο ταμείο, δηλαδή μπάτε σκύλοι αλέστε, αλλουνού είναι τα λεφτά;…
Γράφει ο Μαγια
 kafeneio-gr.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά