Πέμπτη 29 Απριλίου 2010

Τα ανθρακούχα ποτά μάς γερνάνε

Ερευνητές του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ υποστηρίζουν με δημοσίευσή τους στο επιστημονικό έντυπο «FΑSΕΒ» ότι τα ανθρακούχα ποτά επιταχύνουν τη διαδικασία της γήρανσης. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι το φωσφορικό οξύ που περιέχεται στα ανθρακούχα αναψυκτικά χαρίζοντάς τους τη χαρακτηριστική γεύση «μαραίνει» το δέρμα και τους μυς.

Προκειμένου να καταλήξουν τα συμπεράσματά τους οι ερευνητές από την Οδοντιατρική Σχολή του Χάρβαρντ διερεύνησαν την επίδραση του φωσφορικού οξέος σε τρεις ομάδες ποντικών:

Η πρώτη ομάδα τροποποιήθηκε γενετικώς ώστε να φέρει ένα γονίδιο που οδηγεί τον οργανισμό στο να διαθέτει υψηλότερα επίπεδα φωσφορικού οξέος. Τα ζώα αυτά έζησαν μεταξύ 8 και 15 εβδομάδων και εμφάνισαν πολλά και διαφορετικά προβλήματα υγείας που σχετίζονται με την πρόωρη γήρανση. Η δεύτερη ομάδα ποντικών δεν έφερε το συγκεκριμένο γονίδιο, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται περίπου φυσιολογικά επίπεδα φωσφορικού οξέος. Η ομάδα αυτή έζησε 20 εβδομάδες.

Η τρίτη ομάδα δεν έφερε το γονίδιο, ωστόσο ακολουθούσε δίαιτα πλούσια σε φωσφορικό οξύ. Τα ζώα αυτής της ομάδας πέθαναν έπειτα από 15 εβδομάδες, μόνο και μόνο επειδή ακολουθούσαν τη συγκεκριμένη διατροφή και χωρίς να έχουν γονιδιακό υπόβαθρο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα ευρήματά τους μαρτυρούν ότι η διατροφή με υψηλές ποσότητες του συγκεκριμένου στοιχείου αποδεικνύεται τοξική για τον οργανισμό.
www.tovima.gr

2 σχόλια:

  1. KRIMA KI EGV TA BAZV SAN.....DIAFYLIKA STO KRASI. !!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΣΤΕ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ, ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΤΑ ΠΑΙΓΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΟΠΑΠ ΚΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΛΑΛΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΑΠΟ 300.000-25.000.000 ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΒΑΣΕΙ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΓΙΝΕΙ ΟΛΟΙ ΕΞΑΡΗΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΔΕΣ,ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΝΑ ,ΦΙΛΟ,ΓΝΩΣΤΟ Η ΣΥΓΓΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,50 ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΠΟΙΟΝ ,ΠΟΥ,ΠΟΤΕ ,ΠΟΣΟ KAI ΜΕ ΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ .ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΝΗΡΟΙ ΚΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ..ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΜΕΙΝΕ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΚΙ ΟΙ ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ,ΓΙΑΤΙ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΠΛΕΟΝ ΩΣ Η ΥΜΙYΠΑΙΘΡΙΑ ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑΣ ΠΟΥ ΜΠΑΖΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΤΟΥ ,ΕΝΑΣ ΑΠΕΡΑΝΤΟΣ ΜΠΕΡΝΤΕΣ ΜΕ ΣΩΣΙΕΣ ΤΟΥ ΕΥΓΕΝΙΟΥ ΣΠΑΘΑΡΗ , ΨΑΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΙΧΟ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΜΑΣ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά