Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Ερώτηση κ. Τόνιας Αντωνίου για τη κατασκευή νέας πτέρυγας για τους νεφροπαθείς



Με Επίκαιρη Ερώτηση προς την Υπουργό Υγείας επανέρχεται η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Τόνια Αντωνίου στο θέμα της κατασκευής νέας πτέρυγας για τους Νεφροπαθείς στο Νοσοκομείο Λαμίας, αφού η Ερώτηση που είχε καταθέσει στις 12 Μαρτίου για το ίδιο θέμα παραμένει μέχρι σήμερα αναπάντητη.

Στην Επίκαιρη Ερώτησή της η βουλευτής αναφέρει:
«Όπως είναι γνωστό, η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του Νοσοκομείου Λαμίας στεγάζεται στο παλιό κτήριο, το οποίο έχει εγκαταλειφθεί και λειτουργεί μέσα σε συνθήκες κακές και ανθυγιεινές και για τους ασθενείς και για το προσωπικό. Επιπλέον, το υπάρχον ιατρικό προσωπικό δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των Νεφροπαθών. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ενέπαιξε τους νεφροπαθείς, ανακοινώνοντας ότι έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ το έργο της κατασκευής νέας πτέρυγας, γεγονός που δεν έχει επιβεβαιωθεί. Επειδή το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει να αντιμετωπιστεί και επειδή η σχετική με το θέμα ερώτησή μου με αρ. πρωτ. 7427/12-3-2010 παραμένει αναπάντητη, ερωτάται η κυρία Υπουργός:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η διαδικασία για τη χρηματοδότηση και την κατασκευή της νέας πτέρυγας, από πού θα χρηματοδοτηθεί και ποιο το χρονοδιάγραμμα κατασκευής της;
3. Προτίθεται και πότε το Υπουργείο να καλύψει τις ανάγκες της Μονάδας σε ιατρικό προσωπικό;»

Η Πελασγία από ψηλά