Δευτέρα 31 Μαΐου 2010

Σκάνδαλο με το... καλημέρα .Υφυπουργός συζούσε με άνδρα.

Η συμμαχική κυβέρνηση των Συντηρητικών και Φιλελεύθερων Δημοκρατών, μόλις 18 μέρες μετά τις εκλογές, αντιμετωπίζει την πρώτη μεγάλη εσωτερική αναταραχή, με την παραίτηση του υφυπουργού Οικονομικών Ντέιβιντ Λόους, ο οποίος δεν είχε άλλη επιλογή παρά να παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη ότι είχε χρεώσει στα βουλευτικά του έξοδα το ενοίκιο του διαμερίσματος που διατηρεί με τον φίλο του. 

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο Φιλελεύθερος Δημοκράτης Ντ. Λόους ξόδεψε συνολικά 40.000 λίρες -σε διάστημα πέντε χρόνων-, ποσό το οποίο δεσμεύτηκε να επιστρέψει.
Ο Ντέιβιντ Λόους, που ως υφυπουργός Οικονομικών είχε αρμοδιότητα στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών, εθεωρείτο ένα από τα μεγάλα αστέρια της συμμαχικής κυβέρνησης, ήταν από τους δημοφιλέστερους υπουργούς και μεταξύ των Συντηρητικών ψηφοφόρων, και είχε κάνει σπουδαία καριέρα ως τραπεζίτης στο Σίτι του Λονδίνου.
Μάλιστα σε ηλικία 28 ετών ο παραιτηθείς υφυπουργός είχε κερδίσει τόσο πολλά χρήματα χειριζόμενος μεγάλες επενδύσεις σε τράπεζες του Σίτι, ώστε είχε την πολυτέλεια να σταματήσει να εργάζεται ως τραπεζίτης και να ασχοληθεί με την πολιτική.
Πέρα από την «ατασθαλία» του με τα βουλευτικά έξοδα, η κοινή γνώμη σοκαρίστηκε περισσότερο από τις αποκαλύψεις για τη μυστική διπλή ζωή του πρώην υφυπουργού, την οποία αγνοούσαν ακόμη και οι γονείς του.
Συζούσε τα τελευταία δέκα χρόνια με τον φίλο του Τζέιμς Λούντι, ο οποίος εργάζεται σήμερα για μεγάλη πολυεθνική εταιρεία δημοσίων σχέσεων, αλλά είχε προηγουμένως δραστηριότητα στο κόμμα των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και μάλιστα έγραφε τις ομιλίες των δύο προηγούμενων αρχηγών του κόμματος, του Πάντι Ασνταουν και του Τσαρλς Κένεντι.
Ο παραιτηθείς υφυπουργός κρατούσε τελείως μυστική την προσωπική ζωή του, κανένας δεν γνώριζε τη διεύθυνση του σπιτιού του, ούτε το κόμμα του, και όταν οι δημοσιογράφοι του ζητούσαν να τον συναντήσουν τους έδινε ραντεβού σε κάποιο σημείο του Λονδίνου, ποτέ όμως στο σπίτι του.
ΑνακοίνωσηΟ Ντέιβιντ Λόους ανακοίνωσε την παραίτησή του με την εξής δήλωση: «Κατέληξα σε αυτήν τη δύσκολη απόφαση γιατί δεν θα μπορούσα να εκτελέσω ζωτικής σημασίας καθήκοντα που αφορούν στον προϋπολογισμό και στον έλεγχο των δημοσίων δαπανών και ταυτόχρονα να ασχολούμαι με τις ιδιωτικές και δημόσιες επιπτώσεις των πρόσφατων αποκαλύψεων. Στην σημαντική αυτή φάση ο υπουργός Οικονομικών χρειάζεται έναν υφυπουργό ο οποίος δεν θα είναι απασχολημένος με τα προσωπικά του προβλήματα. Οφείλω να πω πόσο λυπάμαι που εγκαταλείπω το υπουργείο των Οικονομικών και τη σημαντική αυτή αποστολή για την οποία προετοιμαζόμουν σε όλη μου τη ζωή».
Ο πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον έκανε δεκτή με μεγάλη λύπη, όπως είπε, την παραίτηση του Ντέιβιντ Λόους, και άφησε ανοιχτή την πόρτα για να επανέλθει στην κυβέρνηση τονίζοντας ότι «έχει να προσφέρει πολλά στη χώρα». Τη θέση του Ντέιβιντ Λόους στην κυβέρνηση πήρε ο 35χρονος Νταν Αλεξάντερ, επίσης των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και το δεξί χέρι του αρχηγού του κόμματος, Νικ Κλεγκ.
Λ .Τσιριγωτάκης-Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά