Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Πρέπει να τρώει κάθε 15 λεπτά για να ζει

Περί τα 60 γεύματα και 8.000 θερμίδες την ημέρα είναι αναγκασμένη να καταναλώνει η Λίζι Βασκέζ, προκειμένου να διατηρήσει τα 25 κιλά της και να κρατηθεί στη ζωή.

Επιπλέον, η Λίζι 21 ετών σήμερα, πρέπει να τρώει κάθε 15 λεπτά. Τα αγαπημένα της είναι πατατάκια, γλυκά, σοκολάτα, πίτσα, κοτόπουλο, κέικ, ντόνατς, παγωτά και ζυμαρικά.

Παρά την υπέρμετρη κατανάλωση τροφίμων, η φοιτήτρια από το Όστιν του Τέξας, δεν έχει ξεπεράσει ποτέ τα 25 κιλά και τα ρούχα της προέρχονται από καταστήματα παιδικών.
«Αυτό που προκαλεί το σύνδρομο είναι ότι δεν είμαι σε θέση να παίρνω βάρος. Έχω 0% λίπος στο σώμα μου. Τρώω ό,τι θέλω, όλη την ημέρα μη μπορώντας να κρατήσω τα κιλά. Και αναστατώνομαι όταν με αποκαλούν ανορεξικιά.»
Η Λίζι γεννήθηκε πρόωρα και το ένα μάτι της δεν έχει όραση.
Οι γιατροί πιστεύουν σήμερα ότι μπορεί να έχει μια μορφή ασθένειας που ονομάζεται Νεογνικό Σύνδρομο Πρόωρης Γήρανσης (NPS), το οποίο προκαλεί ταχεία γήρανση, απώλεια λίπους και εκφύλιση του μυϊκού ιστού.
Μέχρι στιγμής τρεις άνθρωποι στον κόσμο έχουν διαγνωστεί με NPS και τα κοινά χαρακτηριστικά τους είναι τριγωνικό πρόσωπο και μυτερή μύτη.
Παρά την κατάσταση της, η Λίζι είναι αρκετά αισιόδοξη για το μέλλον και έγραψε ένα βιβλίο για την ζωή της το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο.

Δείτε εδώ το blog, φωτογραφίες και βίντεο της Λίζι.

ygeia.tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά