Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010

Έρχονται πολλά νέα κόμματα

Υπόθεση εργασίας: Έστω ότι αύριο που αρχίζει στη Βουλή η συζήτηση για το ασφαλιστικό και τα εργασιακά εμφανίζονται πολλοί κυβερνητικοί βουλευτές αντίθετοι, το καταψηφίζουν, πέφτει η κυβέρνηση και προκηρύσσονται πρόωρες εκλογές και μάλιστα με λίστα. Ας φανταστούμε το προεκλογικό τοπίο.
Στις λίστες του ΠΑΣΟΚ δεν θα περιλαμβάνονται φυσικά οι αντάρτες βουλευτές, οι οποίοι θα φτιάξουν νέο κόμμα, το ΠΑΠΑ (Παλαιό Πασόκ) μαζί με τα “υπόλοιπα” του ΣΥΡΙΖΑ που ανεξαρτητοποιήθηκαν.
Θα δυσκολευτούν να βρουν ποιος θα ηγηθεί. Προτείνουμε τον Στέφανο Τζουμάκα, για να χαμογελάσει λίγο το χειλάκι μας.
Μετά τις πρώτες προεκλογικές δημοσκοπήσεις, που θα φέρνουν τη ΝΔ μεταξύ 18% και 22%, θα αρχίσουν οι προσχωρήσεις στελεχών της σε άλλα νέα ή σε παλαιότερα κόμματα. Σε αυτήν τη μεταγραφική περίοδο θα πέσει πολύ χρήμα.
Η Ντόρα θα ανακοινώσει την ίδρυση του κόμματός της, στο οποίο, τυχαία, θα προσχωρήσει και ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Μπορεί μάλιστα να επανακάμψει στην πολιτική και ο επίτιμος, οπότε δεν θα προλαβαίνει η Ιερά Σύνοδος τα ευχέλαια.
Η πληροφορία ότι θα κάνουν κόμμα και οι Βουλγαράκης – Ρουσόπουλος δεν επιβεβαιώνεται. Λέγεται ότι οι δύο πρώην υπουργοί διαφώνησαν στο όνομα του σχήματος. Ο Βουλγαράκης ήθελε να το λένε “Ηθική και Νομιμότητα”, ενώ ο Ρουσό επέμενε στο “ΜΟΚΟ” (Μοναστικό Κόμμα).
Στον ΣΥΝ και στον ΣΥΡΙΖΑ έχει επέλθει διάσπαση. Όχι ότι δεν υπάρχει περιθώριο για περαιτέρω διασπάσεις. Γι’ αυτό και αυτός ο πολιτικός χώρος είναι κατά της πυρηνικής ενέργειας. Διότι ξέρουν από πρώτο χέρι τι θα πει “σχάση του πυρήνα”.
Να μην ξεχνάμε το “Μέτωπο” του Αλέκου Αλαβάνου, στο οποίο μπορεί να προσχωρήσουν κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, κάποια στελέχη του Συνασπισμού και η Σοφία Σακοράφα.
Ακόμη και από τον ΛΑΟΣ έφυγαν φιλοβασιλικά στελέχη και ίδρυσαν την “Εθνική Ελπίδα” με αρχηγό κάποιον Γιώργο Παπαδόπουλο! Αυτός σίγουρα έβρισκε τον Καραζαφέρη σχεδόν κομμουνιστή.
Δεν αποκλείεται να διασπαστεί και το κόμμα του Δημοσθένη Βεργή. Θα χωριστεί σε… ενεργητικούς και παθητικούς.
Στο κόμμα των κυνηγών ανέκαθεν υπήρχαν τάσεις. Οι σκληροί κυνηγοί (αγριογούρουνα, ζαρκάδια, αρκούδες, λαγοί) και οι μαλακοί (μπεκάτσες, τσίχλες, τσαλαπετεινοί και σπουργίτια). Υπάρχουν κι αυτοί του τρίτου δρόμου, που φέρνουν από το κυνήγι μανιτάρια, τσάι και ρίγανη.
Και στη Χρυσή Αυγή υπάρχει μια δραστήρια φράξια, η “Χρυσή Ζύμη”.
Το μόνο κόμμα που δεν πρόκειται ποτέ να διασπαστεί είναι το ΚΚΕ. Εκεί δεν ισχύει το “όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος”. Στο ΚΚΕ τον τρώει και μέσα στο μαντρί.
Κι αν, λέμε τώρα, κάποιοι το σκέφτονται, βλέπουν στους τοίχους του Περισσού τα πορτρέτα του Ιωσήφ Στάλιν και “λογικεύονται”.
gaios.wordpress.com

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά