Παρασκευή 30 Ιουλίου 2010

Και πού να σφίξουν οι ζέστες...

ΤΟ ΠΙΟ ενδιαφέρον στοιχείο στην πολιτική σκηνή τα τελευταία 24ωρα είναι ασφαλώς η αλλαγή γραµµής της Ν.Δ. στην υπόθεση Βατοπεδίου. «Δεν είναι σκάνδαλο, είναι σκευωρία», είναι το καινούργιο µότο! Για να έχει και η τηλεόραση πλάνα, δύο προβεβληµένα στελέχη του κόµµατος ενεχείρισαν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κάτι γνωµατεύσεις του Σώµατος Ορκωτών Εκτιµητών. Από τις οποίες προκύπτει, λέει, ότι από τις ανταλλαγές εκτάσεων µε το µοναστήρι δεν προκύπτει ζηµία για το Ελληνικό Δηµόσιο. Αρα πού βρίσκεται το σκάνδαλο; Ελα ντε. Μεγάλες θερµοκρασίες πάντως δεν παρατηρήθηκαν αυτές τις µέρες.

ΤΗΝ ΩΡΑ που στο µαρµάρινο µέγαρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας οι κοµιστές των εν λόγω ντοκουµέντων ζητούσαν από τον ανώτατο εισαγγελικό λειτουργό να µεριµνήσει αρµοδίως  για τι πράγµα ακριβώς άραγε;  στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, που διεξάγει ανακρίσεις για την ίδια υπόθεση, ο πρόεδρος του Σώµατος Ορκωτών Εκτιµητών Γιάννης Μουρµούρας επιβεβαίωνε τις εκτιµήσεις για τις υπερτιµολογήσεις και τα συναφή  άρα το σκάνδαλο υφίσταται. Λεπτοµέρεια: ο καθηγητής Μουρµούρας είναι οικονοµικός σύµβουλος του...

Αντώνη Σαµαρά. Συµπέρασµα: για µία ακόµη φόρα η Δεξιά δεν γνωρίζει τι ποιεί η άλλη Δεξιά! ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ εισηγήθηκε τη θεαµατική στροφή της Ν.Δ. σε αυτή την υπόθεση στην οποία σε τελευταία ανάλυση ουδείς από τους εµπλεκοµένους κατηγορείται για χρηµατισµό  τινάζει στον αέρα τη µέχρι τώρα επιχειρηµατολογία της... ίδιας της Ν.Δ. Το Βατοπέδιο έγινε παραδεκτό ως σκάνδαλο από τον Κώστα Καραµανλή. Ανέλαβε την πολιτική ευθύνη γιατί το αντελήφθη µε καθυστέρηση και έστειλε στον πάγκο µισή ντουζίνα στελέχη. Επίσης ακυρώνει την απόπειρα ηθικής διαφοροποίησης του Σαµαρά: αυτός δεν αποστράτευσε οριστικά αυτούς που πλήγωσαν την παράταξη, εν οις και τους βατοπεδινούς; Τρίτον, εξευτελίζει την Κ.Ο. της Ν.Δ., καθώς υπέρ της ενδεχόµενης ενοχής πρώην υπουργών του κόµµατος ψήφισαν και ορισµένοι βουλευτές της  άρα αναγνωρίζουν όχι µόνο το σκάνδαλο αλλά και ποινικές ευθύνες γι αυτό. Και τέλος αχρηστεύει το βασικότερο επιχείρηµα που είχε ώς τώρα η Ν.Δ.: ότι όλα άρχισαν από τους υπουργούς του ΠΑΣΟΚ  οι δικοί τους απλώς τα συνέχισαν.

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ τη σούµα. Αφού δεν υπήρξε βλάβη των συµφερόντων του Δηµοσίου, δεν υπήρξε και σκάνδαλο και αφού δεν υπήρξε σκάνδαλο, δεν υπάρχουν και ένοχοι. Κατά τη νέα βερσιόν της Ν.Δ., απλώς το ΠΑΣΟΚ έστησε µία σκευωρία, οπότε ο Καραµανλής, ο Σαµαράς και τα περισσότερα στελέχη τους άρχισαν να αυτοµαστιγώνονται. Και γενικώς τζάµπα τραβολογιέται δύο χρόνια τώρα το πολιτικό σύστηµα. Πώς να το εξηγήσει κανείς; Οτι ένα κόµµα έχασε τις εκλογές για συγκεκριµένο σκάνδαλο και ακόµη δεν το κατάλαβε; Ή είχε δίκιο ο αµερικανός δηµοσιογράφος Γουίλιαµ Μπάκλεϊ όταν έλεγε «Θέλω να σε πάρω στα σοβαρά, αλλά φοβάµαι ότι αυτό θα είναι προσβολή στη νοηµοσύνη σου»; 

Του Γιώργου Λακόπουλου-ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά