Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2010

Για εσωτερική κατανάλωση

Ο πρόεδρος της ΝΔ, στις συναντήσεις που είχε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στις Βρυξέλλες, δήλωσε πως το κόμμα του στηρίζει τα «μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης» και τις «διαρθρωτικές αλλαγές» για την επίτευξη της δημοσιονομική πειθαρχίας.
Στην αντίδραση της κυβέρνησης, που τον κατηγόρησε για «απροκάλυπτη διγλωσσία» και «ακραίο εμπαιγμό του ελληνικού λαού», απάντησε ότι «μέσα σε ένα χρόνο η ΝΔ έχει ήδη ψηφίσει 30 από τα 60 νομοσχέδια που μπήκαν στη Βουλή, όταν το ΠΑΣΟΚ 5,5 χρόνια είχε ψηφίσει μόνον επτά», ότι η ΝΔ «είπε "ναι" σε χρηματοπιστωτικά μέτρα, στις ενέσεις ρευστότητας για τις τράπεζες, στο Ταμείο Χρηματοδοτικής Σταθερότητας, σε διαρθρωτικά μέτρα, όπως είναι η νέα Εθνική Στατιστική Αρχή, το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων, η απελευθέρωση των μεταφορών, το τεράστιο πρόβλημα του ΟΣΕ, το Fast Τrack». Επανέλαβε την αντίθεση της ΝΔ στο «μείγμα της δημοσιονομικής πολιτικής» που ακολουθεί η κυβέρνηση.
Αποδεικνύεται πως η αντιπαράθεση ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ είναι για «εσωτερική κατανάλωση», εξυπηρετεί προεκλογικές σκοπιμότητες, στόχο έχει να εγκλωβίζει το λαό εντός των τειχών του δικομματισμού. Είτε το ομολογούν ανοιχτά, είτε προσπαθούν να το συγκαλύψουν, η ουσία είναι πως ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ υπάρχει στρατηγική σύμπλευση. Είναι και τα δύο κόμματα του κεφαλαίου, δεσμεύονται στην προώθηση της στρατηγικής του. Η μόνη ελπίδα για το λαό είναι η αποδυνάμωσή τους και η ενίσχυση του ΚΚΕ που βρίσκεται στον αντίποδα της πολιτικής αυτής.
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά