Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Στην Κίνα ο ισχυρότερος υπολογιστής του κόσμου

Στην Κίνα βρίσκεται ο ισχυρότερος και γρηγορότερος υπολογιστής του κόσμου. Πρόκειται για τον υπερ-υπολογιστή Tianhe-1A, ο οποίος μπορεί να κάνει περισσότερους από 2.500 χιλιάδες τρισεκατομμύρια υπολογισμούς ανά δευτερόλεπτο, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κίνας.
Για να φτάσει αυτή την ασύλληπτη ταχύτητα, ο υπερ-υπολογιστής ενσωματώνει περισσότερους από 7.000 επεξεργαστές γραφικών της Nvidia και 14.000 επεξεργαστές της Intel σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο. Τον ισχυρισμό της Κίνας επιβεβαίωσε ο διεθνής οργανισμός «Top 500», ο οποίος καταρτίζει τη λίστα με τα 500 ισχυρότερα υπολογιστικά μηχανήματα του κόσμου.
Ο κινεζικός υπολογιστής έκλεψε τα σκήπτρα από τον αμερικανικό XT5 Jaguar που έχει κατασκευάσει το Εθνικό Εργαστήριο Όουκ Ριτζ του πανεπιστημίου του Τενεσί, ο οποίος έχει ισχύ 1,75 petaflop ανά δευτερόλεπτο (1 petaflop ισοδυναμεί με 1.000 τρισεκατομμύρια υπολογισμούς το δευτερόλεπτο). Ο κινεζικός υπερ-υπολογιστής αγγίζει τα 2,5 petaflop. 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά