Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

Οι κοτσάνες πληρώνονται

ΑΡΑΓΕ ΠΡΟΛΑΒΕ ο πρόεδρος της Νέας Δηµοκρατίας κ. Αντ. Σαµαράς να ενηµερώσει τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόµµατος, τον κ. Β. Μαρτένς, για το κεντρικό σύνθηµα του κόµµατός του στις αυτοδιοικητικές εκλογές; Του ξεφούρνισε άραγε την επιταγή «τσουρουφλίστε την κυβέρνηση του Μνηµονίου»; Ή µήπως περιορίστηκε να ψελλίζει ότι το κόµµα του «στηρίζει τη δηµοσιονοµική προσαρµογή», όπως άλλωστε δήλωσε αργότερα;

Η αξιωµατική αντιπολίτευση είχε µια µεγάλη επιτυχία όλους τους προηγούµενους µήνες. Εκµεταλλευόµενη την αφασία που επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο κατόρθωσε από κάποια στιγµή και µετά το ακατόρθωτο: περίπου να εξαφανίσει το παρελθόν της και τη συµβολή των κυβερνήσεων Καραµανλή στην πορεία της χώρας προς τη χρεοκοπία.

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ µετά µανίας στη συζήτηση για το τίποτα  για το ποιος δηλαδή ήταν ο πρωθυπουργός που παραδέχτηκε την έκταση της διαφθοράς στη χώρα µας. Αλλά σιώπησαν και σκόρπισαν στους πέντε ανέµους όταν ο κ. Ζ.-Κ. Γιούνκερ µίλησε ξεκάθαρα στο «Βήµα» για τις µάταιες προειδοποιήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 2008 στον κ. Κ. Καραµανλή, για την κρίση που ερχόταν σαν τσουνάµι στην Ελλάδα.

Τα µάγουλα και οι σφαλιάρες
ΤΟΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,γνωστό: σήµερα η Ν.Δ. «δικαιούται διά να οµιλεί»  και πίστευε ότι αυτό ακριβώς θα έκανε και ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών. Οτι εκείνοι θα κραύγαζαν «τσουρουφλίστε το Μνηµόνιο» και οι άλλοι θα ψέλλιζαν «ένα είναι το Μνηµόνιο και µάρτυς αυτού ο «Καλλικράτης»», τείνοντας και το άλλο µάγουλο για σφαλιάρισµα.

Οταν ο κ. Παπανδρέου αποφάσισε πως δεν θα έτρωγε µόνον τις σφαλιάρες, αλλά ότι θα προσπαθούσε να δώσει κι αυτός από την πλευρά του καµία, οι νεοδηµοκράτες αντέδρασαν σαν κακοµαθηµένα παιδιά. Ναι, η κυβέρνηση είναι επικίνδυνη, ναι, δεν θέλουµε το Μνηµόνιο και τις παραφυάδες αυτού, ναι, θα κάνουµε και Εξεταστική για να δούµε πώς φτάσαµε εκεί. Αλλά όχι να µας τρέχει ο Παπανδρέου σε εκλογές, τώρα που έχουµε να στολίσουµε χριστουγεννιάτικο δένδρο...

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ, ο κ. Σαµαράς έτρεχε στις Βρυξέλλες για να διαβεβαιώσει _ πίσω από κλειστές πόρτες _ ότι «ε, λέµε και καµιά κοτσάνα για εσωτερικούς πολιτικούς λόγους». Εντάξει, αλλά καµιά φορά οι κοτσάνες πληρώνονται... 

Στ. Τζανάκης-ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. SHMERA DEN ARKEI NA DIABAZOYME MIA EIDHSH H ENA SXOLIO. PREPEI NA BLEPOYME POIOS TO GRAFEI KAI GIATI.

    ETSI LOIPON NEA, BHMA, ETHNOS, ELEYTHEROTYPIA, EINAI STA PROTHIRA XREOKOPIAS. AN DEN PAROYN DALIO (DANIKO KAI AGYRISTO) THA KLEISOYN. GIAYTO STIRIZOYN KYBERNISH (THN GLYFOYN PATOKORFA).

    OI "DHMOSIOGRAFOI" TREMOYN GIA TIS DOYLIES TOYS, OPOTE BOHTHOYN OSO MPOROYN.

    TO GIATI TO ANAMETADIDEI O BASILHS EPISHS EINAI GNOSTO.

    EMEIS TI KANOYME? THA PISTEYOYME TIS PAPATZES TOY KATHENOS, KAI THA EJIPHRETOYME TA MIKROKOMMATIKA SOY SYMFERONTA?

    OLOI STIN PLATH MAS EINAI. JYPNA LAE... (OXI DEN EINAI ARISTERISTIKH PAPATZA, AYTOI EINAI TELEIOMENOI).

    ANTE NA DOYME

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΣ ΤΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΧΑΧΟΛΟΙ ΟΙ ΟΠΑΔΟΙ ΤΟΥς.ΕΞΩ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΑΝ ΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΓΥΡΙΣΕ ΣΑΝ ΒΡΕΜΕΝΗ ΓΑΤΑ.Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΑΚΟΜΗ ΑΠΕΜΕΙΝΑΝ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥΡΩΤΗΡΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΔΗΛΑΔΗ ΕΣΥ ΑΝΩΝΥΜΕ 08.00 ΛΕΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΠΑΛΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ; MA EKEI ΨΗΦΙΖΑΜΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ Ο ΧΟΝΤΡΟΣ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΟ ΓΙΩΡΓΟ ...ΟΧΙ ΑΓΑΠΗΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΑΞΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΜΑΓΑΖΙ ...ΤΑ ΔΥΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ''ΨΩΝΙΣΑΜΕ'' ΜΑΣ ΕΚΛΕΨΑΝ ! ΕΝΑΣ ΠΡΟΗΝ ΝΔ ΜΕΤΑ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΨΑΧΝΟΜΑΙ ΑΛΛΑ ΠΙΣΩ ΔΕΝ ΠΑΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ Μ...ΑΣ..!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. KAI TI THA KANEIS? TI BLEPEIS? KARATZAFERI, NTORA H KKE?

    ASTA NA PANE... POY EISE PAPADOPOYLE...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά