Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Βασίλισσα της 5άρας


O Πουγιόλ (δεξιά) µε ανοιχτή  την παλάµη στο φινάλε του  θρυλικού ντέρµπι της Ισπανίας.  Ο Μουρίνιο (πάνω αριστερά)  ήταν επικηρυγµένος στη  Βαρκελώνη, (πάνω κέντρο)  ένταση και πάθος και (πάνω  δεξιά) ο Βίγια πανηγυρίζει
Στρατοσφαιρική, ασύλληπτη, εξωγήινη, η Μπαρτσελό να χάρισε στη Ρεάλ Μαδρίτης το βραβείο της ανοιχτής…παλάµης,συντρίβοντάς την µε5-0 την ηµέρα των 111ων γενεθλίων της. Μία Μπαρτσελόνα από άλλον πλανήτη, επιβεβαίωσε µε τον πιο εµφατικό τρόπο τον τίτλο της κορυφαίας οµάδας του κόσµου της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα. Οµάδα αψεγάδιαστη, ένα κοµψοτέχνηµα που διεκδικεί την είσοδό της στο MACBA, το µουσείο σύγχρονης τέχνης της Βαρκελώνης, θύµισε την καταγωγή του ιδρυτή της Χανς ΜαξΚαµπέρ δουλεύοντας µε την ακρίβεια ελβετικού ρολογιού.

Οι Μπλαουγκράνα δεν άφησαν κανένα περιθώριο αµφισβήτησης αποδεικνύοντας πως η ποδοσφαιρική φαντασία είναι σηµαντικότερη από τη γνώση που πρεσβεύει ο Ζοζέ Μουρίνιο,ο οποίος χθες υποχρεώθηκε στην πιο βαριά ήττα της καριέρας του στα 464 παιχνίδια που έχει κοουτσάρει!

Ο Τζέραρντ Πικέ έδωσε το σύνθηµα στην εκπνοή του αγώνα και οι περίπου 100.000 παραληρούντες Καταλανοί που είχαν γεµίσει το Καµπ Νου τον µιµήθηκαν, ανοίγοντας τις παλάµες τους, για να κάνουν αξέχαστα στον προκλητικό πορτογάλο προπονητή τα πέντε γκολ που τον φιλοδώρησαν οι Μπλαουγκράνα.

Ικανοποίηση όµοια µε έναν... οργασµό ένιωσε χθες ο Τσάβι που άνοιξε το σκορ στο 10ο λεπτό.

«Οταν νικάς σε έναν τέτοιο παιχνίδι είναι σαν οργασµός, σαν να κερδίζεις στο καζίνο», είχε δηλώσει πριν από το µατς.

ΜΙΑ ΟΜΑ∆Α!

Η ανωτερότητατης Μπάρτσα ήταν τέτοια ώστε στο πρώτο τέταρτο η κατοχή της µπάλας ήταν 75/25 υπέρ της. Ετσι, το δεύτερο γκολ ήρθε φυσιολογικά ύστερα από τρία λεπτά µε τον Πέδρο που έστειλε την µπάλα στην κενή εστία της Ρεάλ ύστερα από µπαλιά του Βίγια. Ο τελευταίος φύλαξε το καλύτερο για τον εαυτό του. Στο τρίλεπτο 55’ έως 58’ πέτυχε δύο γκολ ύστερα από κάθετες µπαλιές που πήρε από τον Μέσι. Η αυλαίαέπεσε µεένα γκολ του Τζεφρέν στιςκαθυστερήσεις αλλά και πολύ ξύλο.

Η ανωτερότητα της Μπάρτσα, οι παίκτες της οποίας κρατούσαν την µπάλα σταπόδια τους για ολόκληρα δεκάλεπτα, προκάλεσε όπως ήταν φυσικό τον εκνευρισµό των Μερένγκες. Η πρώτη αψιµαχία προκλήθηκε όταν ο Ρονάλντο, που χθες ήτανµία ποδοσφαιρική µαριονέτα, έσπρωξε τον Πεπ Γκουαρντιόλα όταν ο προπονητής της Μπάρτσα κράτησε την µπάλα στα χέρια του.

Στις καθυστερήσεις ο Σέρχιο Ράµος λίγο έλειψε να κόψειτα πόδια του Λιονέλ Μέσιανάβοντας το φιτίλι της αντιπαράθεσης. Ο ισπανός αµυντικός πήρετην άγουσα για τα αποδυτήρια, ενώ ο Γερµανός Κεντίρα µοίραζε µπουνιές και κλωτσιές σε όποιον είχε στην εµβέλειά του. Τελικά οι παίκτες της Μπάρτσα αποχώρησαν µε τις παλάµες των χεριών τους ανοιχτές προς τους Μερένγκες, οι οποίοι αν µπορούσαν θαείχαν βγάλει τις λευκές φανέλες τους κατά τη διάρκεια του µατς για να παραδοθούν άνευ όρων. Οι Μπλαουγκράνα πέρασαν πλέον στην πρώτη θέση της βαθµολογίας µε 34 βαθµούς έναντι 32 της Ρεάλ.
ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΠΑΛΑΜΕΣ
Ο Τζέραρντ Πικέ έδωσε το σύνθηµα στην εκπνοή του αγώνα και οι περίπου 100.000 παραληρούντες Καταλανοί, που είχαν γεµίσει το Καµπ Νου, τον µιµήθηκαν ανοίγονταςτις παλάµες τους
ΤΑ ΝΕΑ

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά