Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Τα υποζύγια αποχαιρετούν το 2010

Τον προηγούμενο χρόνο η χώρα έγινε λίγο πιο άδικη σε ο,τι αφορά την πληρωμή φόρων. Αυτό επιβεβαιώνεται πανηγυρικά από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που δείχνουν για μία ακόμα φορά, ότι η κύρια καθεστωτική όψη της χώρας είναι η υπεράσπιση του αδήλωτου χρήματος, όσο ψηλά ή χαμηλά και αν βρίσκονται εκείνοι που το καρπώνονται. Έτσι για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2009 μισθωτοί και συνταξιούχοι πλήρωσαν 7 δις ευρώ η το 52,5% στα φορολογικά βάρη 5,5% παραπάνω απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο.
Οι μισθωτοί δήλωσαν εισόδημα 19.234 ευρώ (έναντι 18291 το 2008), οι συνταξιούχοι 15885 (έναντι 15218), οι εισοδηματίες 6370(!) ενώ το μέσο ετήσιο εισόδημα των ελευθέρων επαγγελματιών ήταν κοντά στο αφορολόγητο όριο των 10.500 ευρώ.
4,7 εκατομμύρια Έλληνες δηλώνουν στην εφορία εισοδήματα κάτω από 10.000 ευρώ. Ανάμεσα σε αυτούς τους «φτωχούς» υπάρχουν εκατομμύρια «φτωχοί μαϊμού» που απλά εκμεταλλεύονται την απίστευτη ανικανότητα της ελληνικής φορολογικής διοίκησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των φτωχών βρίσκονται 300.000 ελεύθεροι επαγγελματίες και περισσότεροι από 380.000 έμποροι και βιοτέχνες, ενώ υπάρχουν μόλις 69 αγρότες με εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ.
Όσο τα νούμερα αυτά που ανταποκρίνονται μόνο στα greek statistics παραμένουν τα ίδια τόσο η χώρα αυτή δεν έχει κανένα λόγο να σωθεί. Αν ήμουν στη θέση εκείνου που μας πλήρωνε απλά δεν θα μας πλήρωνα ...
 Τάσος Τέλογλου
www.protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά