Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Wall Street Journal: «Η ελληνική κυβέρνηση τα βάζει με τις ιερές αγελάδες»

 
Σχόλια αναλυτών για την ελληνική οικονομία στην πρώτη σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης της Wall Street Journal
Περισσότερες αναταραχές στην Ελλάδα τους επόμενους μήνες προβλέπουν οι αρθρογράφοι της Wall Street Journal ενόψει της απελευθέρωσης των κλειστών και προστατευμένων επαγγελμάτων.

«Μετά από μία χρονιά γεμάτη με απεργιακές κινητοποιήσεις κατά των μεταρρυθμίσεων και των περικοπών η Ελλάδα βρίσκεται μπροστά σε ακόμα μεγαλύτερες αναταραχές» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο.

«Οι προσπάθειες της σοσιαλιστικής κυβέρνησης να απελευθερώσει τα κλειστά επαγγέλματα όσων εργάζονται στην παροχή υπηρεσιών κινδυνεύει να προκαλέσει νέο κύμα αντιδράσεων από τους οδηγούς ταξί έως τους αρτοποιούς», συνεχίζει το άρθρο.

Οι συντάκτες εκθέτουν κατάλογο με τα επαγγέλματα τα οποία «προστατεύονται με ένα ασφυκτικό πλαίσιο κανονισμών (…) όπως οι δικηγόροι, οι συγγραφείς, οι μηχανικοί και οι συμβολαιογράφοι».
Η εφημερίδα αναφέρει ότι παρά το «εγγυημένο ποσοστό κέρδους 30% επί των πωλήσεων» και την «πληθώρα φαρμακείων» στην Ελλάδα «οι τιμές των φαρμάκων είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη».
Ανάλογες αναφορές γίνονται και για το επάγγελμα των νομικών. «Στην Ελλάδα υπάρχουν αναλογικά με τον πληθυσμό περισσότεροι δικηγόροι από τις ΗΠΑ (…) αλλά οι 45.000 δικηγόροι απολαμβάνουν τις υψηλότερες αμοιβές στην Ευρώπη».
Στο άρθρο της Wall Street Journal γίνεται πλήρης αναφορά των απεργιακών κινητοποιήσεων που διοργανώθηκαν το τελευταίο διάστημα και όσων έχουν προγραμματιστεί για τις επόμενες ημέρες από αυτούς που πλήττονται από τις μεταρρυθμίσεις. Και καταλήγει: «τα μέτρα αυτά απειλούν πολλές από τις μακρόβιες ιερές αγελάδες»
ΤΟ ΒΗΜΑ

1 σχόλιο:

  1. Ποιός να το σκεφτόταν, Διθύραμβος της wall street journal στο "νεοφιλελευθερισμό" που ασκεί η Ελληνική κυβέρνηση!!! Που πήγαινες βρε κατακαημένε Μητσοτάκη!!!
    Ότι δεν κατάφερες εσύ και οι υπόλοιποι αρχηγοί της ΝΔ το κατάφερε ο Γιώργος σε 15 μήνες...
    Ακόμη και τον "μύθο" του "αείμνηστου", "λαοπρόβλητου" πατέρα του γκρέμισε σε 15 μήνες, αποκαθιστώντας -έστω και κακέκτυπα- την πολιτική της ΝΔ στην σύγχρονη ιστορία!!!
    Μπράβο Γιώργο, keep paring kefalia!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά