Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Τι συμβαίνει με τον Θανάση Γιαννόπουλο;

Τα σενάρια κυοφορούνται εδώ και πολύ καιρό. Φήμες ότι ο πρώην υφυπουργός Υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος για  4 θητείες βουλευτής Φθιώτιδας  επιθυμεί να αποχωρήσει από την πολιτική έχουν  κατά καιρούς διαψευστεί από τον ίδιο.
Παρόλα αυτά ο ίδιος δεν κρύβει τη δυσαρέσκεια του που στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές έχασε την πρωτιά που απολάμβανε σε κάθε σχεδόν εκλογική αναμέτρηση τόσο σε επίπεδο  όλων των βουλευτών του Νομού όσο και σε επίπεδο Ν.Δ. από τον νεώτερο του Χρήστο Σταϊκούρα.
Δεν είναι τυχαίο επίσης το γεγονός ότι επιδίωξε να κατέλθει με τη στήριξη της ΝΔ υποψήφιος περιφερειάρχης αλλά ο «σφιχτός» εναγκαλισμός του με την  πρόεδρο της ΔΗΣΥ Ντόρα Μπακογιάννη, έστω και αν δεν την ακολούθησε στο νέο κόμμα, αποτέλεσε γιαυτόν κόκκινη κάρτα!
Τον τελευταίο καιρό στενός συνεργάτης του κ. Γιαννόπουλου ακούγεται ότι προετοιμάζεται να κατέλθει υποψήφιος  στις προσεχείς εκλογές, οπότε και αν αυτές πραγματοποιηθούν ,αν τελικά δεν θα είναι υποψήφιος ο πρώην υφυπουργός, επιχειρώντας να συγκρατήσει δυνάμεις από τον κ. Γιαννόπουλο.
Παράλληλα πολιτικοί φίλοι του Θανάση Γιαννόπουλου εκτιμούσαν ότι αν  γίνονταν εκλογές  μέχρι 4 Απριλίου οπότε θα ίσχυε η λίστα τότε  θα ήταν και πάλι υποψήφιος αλλά στη δεύτερη θέση κάτι που  ασφαλώς δεν  άρεσε στον ίδιο. ΄Όμως  το ενδεχόμενο αυτό αποτελεί σενάριο του…παρελθόντος και αν γίνουν εκλογές είτε μέχρι το καλοκαίρι-πράγμα απίθανο- είτε το Φθινόπωρο αυτές θα πραγματοποιηθούν με σταυρό προτίμησης και εδώ προκύπτει διακύβευμα με τις πιθανότητες επανεκλογής του κ. Γιαννόπουλου.
  Ο πρώην υφυπουργός παρόλα αυτά έχει να επιδείξει σημαντικό  έργο  για τη Φθιώτιδα όπως την ολοκλήρωση των εργασιών του νέου Νοσοκομείου Λαμίας και την υλοποίηση μιας εκκρεμότητας 25 χρόνων, της  δημιουργίας του 6ου Κέντρου υγείας του Νομού ,στα Καμένα Βούρλα.
Ως γιατρός ο κ. Γιαννόπουλος εξάλλου έχει βοηθήσει εκατοντάδες φθιώτες σε θέματα υγείας και  προώθησης ασθενών σε αθηναϊκά Νοσοκομεία αλλά στις εκλογές πολλές φορές κυριαρχούν άλλα κριτήρια…
Όλα αυτά «συναθροιζόμενα» προφανώς να οδηγήσουν τον κ. Γιαννόπουλο σε επιλογές όχι ιδιαίτερα ευχάριστα για τους  φθιώτες πολιτικούς φίλους του όπως της μετοίκησης του σε εκλογική περιφέρεια της Αττικής ή ακόμη και στην αποχώρησή του από την ενεργό πολιτική. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του FM-1 δεν απέκλεισε κανένα τέτοιο  ενδεχόμενο αλλά δεσμεύτηκε ότι σύντομα θα δώσει δημόσιες εξηγήσεις  για τα πολιτικά του σχέδια. τελευταία πληροφορία από το χώρο της υγείας  αναφέρει ότι  πολύ πιθανόν ο κ. Γιαννόπουλος να εγκαταλείψει άμεσα την πολιτική για την μεγάλη αγάπη του την ιατρική και την αποκλειστική απασχόληση του με αυτή από τη θέση του γενικού Διευθυντή του Λαϊκού Νοσοκομείου του οποίου άλλωστε είναι  καθηγητής –γιατρός εδώ και πολλά χρόνια….
Αν επιβεβαιωθεί αυτό τότε θα επέλθει αλλαγή και στη σύνθεση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ με την  είσοδο σε αυτήν του πρώτου επιλαχόντος της ΝΔ στη Φθιώτιδα του πρώην βουλευτή Νίκου Σταυρογιάννη….
www.lamiafm1.gr

1 σχόλιο:

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά