Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ηράκλειο: Συγκίνηση στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα πιλότου

Τον ηρωικό Ίκαρο της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Σήφη Αναστασάκη από τη Γέργερη Ηρακλείου που έχασε τη ζωή του στο καθήκον...

πριν από ένα χρόνο, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης, νότια της Κρήτης, τίμησε μέσα σε κλίμα συγκίνησης, ο δήμος Γόρτυνας, σε συνεργασία με την οργανωτική επιτροπή της τοπικής κοινότητας Γέργερης, πραγματοποιώντας τα αποκαλυπτήρια της προτομής του.
Η εκδήλωση, στην οποία παρέστη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Μπεγλίτης, ξεκίνησε με το ετήσιο μνημόσυνο στην εκκλησία του Αφέντη Χριστού, στη Γέργερη, ενώ στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι μετέβησαν στο σημείο, όπου έχει στηθεί η προτομή και έγιναν τα αποκαλυπτήρια της.
Ο κ. Μπεγλίτης, αφού εξήρε την προσφορά του Σήφη Αναστασάκη στην πατρίδα, τόνισε την προσφορά όλων εκείνων που χάθηκαν εν ώρα καθήκοντος. "Νά ΄σαι καλά, εκεί που βρίσκεσαι", είπε ο

υπουργός Άμυνας και πρόσθεσε: «Σε θυμάμαι. Και πάνω από όλα και αυτό για μένα είναι το πιο ισχυρό, σε θυμόμαστε γιατί θέλομε να είσαι αθάνατος, δηλαδή να παραμείνεις ισχυρός στη μνήμη μας".

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης μίλησε για "το παλικάρι της Γέργερης", τονίζοντας ότι "έχουμε χρέος να τιμούμε και να θυμόμαστε όλους αυτούς που έπεσαν στο καθήκον για την ασφάλεια της πατρίδας μας".

Ο πατέρας του ηρωικού Ίκαρου, μιλώντας εκ μέρους της οικογένεια του, ευχαρίστησε όλους εκείνους που δεν ξεχνούν τον Σήφη και, με δάκρια στα μάτια, ευχήθηκε να μη συμβεί σε κανέναν, ό,τι συνέβη στον γιο του.

www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά