Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ποιον να πρωτοψηφίσεις στις εκλογές...

Καμαρώνουμε ένα υπέροχο πολιτικό σκηνικό! Στο ΠΑΣΟΚ, ένα εκ των κορυφαίων στελεχών του δηλώνει πως ψήφισε το Μνημόνιο χωρίς να το έχει διαβάσει, με φόντο μια λυσσαλέα δελφινομαχία, η οποία διεξάγεται μέσα στην αδιαφορία για το αν αύριο θα υπάρχει ΠΑΣΟΚ. Για το αν αύριο θα υπάρχει χώρα.
Η δε Νέα Δημοκρατία παίζει σε δύο ταμπλό. Είναι στην κυβέρνηση, κάνει όμως και αντιπολίτευση. Στηρίζει το Μνημόνιο, διεξάγει όμως και αντιμνημονιακά γλέντια. Τις προάλλες μάλιστα απόλαυσα πολιτευτή του κόμματος να λέει στην TV: «Ε, και να γυρίσουμε στη δραχμή δεν πειράζει...».
Ο μόνος που φαίνεται να προσπαθεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα είναι ο Καρατζαφέρης. Πώς όχι άλλωστε; Ο ΛΑΟΣ όλο και συρρικνώνεται (λογικό εδώ που τα λέμε. Πού να βρεις «εθνοπατριώτη» που να γουστάρει ΔουΝουΤου και τέτοια) και ο τηλεαστικός πολιτικός καταλαβαίνει πως, αν δεν αλλάξει κάτι άμεσα, σύντομα θα βλέπει στις δημοσκοπήσεις τις πλάτες του Βασίλη Λεβέντη και του Δημοσθένη Βεργή.
Και στην αντιπολίτευση όμως υπάρχει δράση. Μάλιστα, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε τη λύση! Οπως δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας, αρκεί να σταματήσουμε να πληρώνουμε για τρία χρόνια! Συμφωνώ. Γιατί μόνο τρία χρόνια όμως; Γιατί όχι δέκα - είκοσι; Γιατί να μην πληρώσουμε in the year 2525 που τραγουδούσαν και οι Ζagger & Evans;
Τέλος, το ΚΚΕ λαμβάνει πλέον ραβασάκια από τον Αρχιεπίσκοπο Πειραιώς Σεραφείμ, ο οποίος - ανάμεσα σε αναφορές για «σύγχρονους Νέρωνες» και «ψευδοπροφήτες του Ισλάμ» - το συγχαίρει για τη στάση του στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά. (Για να χρησιμοποιήσω τη γνωστή, κοινότοπη, διαφημιστική ρήση: Τυχαίο; Δεν νομίζω!).
Και όπου να 'ναι (;) θα έχουμε εκλογές. Ποιον να πρωτοψηφίσεις…

Toυ Θανάση Χειμωνά-ΤΑ ΝΕΑ

4 σχόλια:

  1. ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
    ΡΙΧΤΕ ΨΗΦΟ ΣΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΒΡΕ ΑΝΩΝΥΜΕ ΑΝ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ,ΤΟΤΕ ΕΓΩ Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΛΑΣΟΜΕΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΩ ΓΙΑ ΣΕΝΑ. ΔΕΝ ΘΑ ΣΟΥ ΥΠΟΔΕΙΞΩ ΕΓΩ ΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ Η ΦΗΦΟΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΜΩΡΙΣΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΑΝ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΔΕΙΞΟΥΜΕ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΒΑΘΜΙΔΑΣ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΕΤΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΓΥΒΕΡΝΙΣΗ ΑΜΕΣΑ Ή ΕΜΕΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΡΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΠΊΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ψηφο στα μικρα κομματα ΠΑΣΟΚ, ντορα, κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝ ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΑΝΩΝΥΜΕ 12.00 ΜΕΓΙΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΧΑΡΑ ΣΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά