Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Προς Ευρώπη Α.Ε.

Ας πούμε ότι είναι μια επιστολή που μας εκφράζει μετά τις σημερινές εξελίξεις :
Αγαπητοί Ευρωπαίοι ηγέτες,
εδώ και 2 χρόνια έχετε υποβάλλει την χώρα μας σε ένα ατέλειωτο μαρτύριο. Η κατηγορία για να πληρώσουμε αυτή την ποινή που μας έχετε επιβάλλει είναι ότι ξοδέψαμε τα δανεικά σας με έναν τρόπο άναρχο και λάθος. Ότι η χώρα είχε μεγάλο δημόσιο τομέα και διαφθορά και δεν φρόντισε να χρησιμοποιήσει τους πόρους της σωστά. Επίσης έχετε δηλώσει κάποιοι από εσάς με έμφαση ότι ήταν λάθος που μας εντάξατε στην ευρωπαϊκή οικογένεια του ευρώ. Ουσιαστικά παραδεχόμενοι ότι είμαστε το πρόβλημα που τώρα μεταδίδεται σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.
Βέβαια σε όλα αυτά ξεχνάτε ότι όσο μας δανείζατε κερδίζατε χρήματα και εσείς και οι απώλειες που θα έχετε τώρα από την διαγραφή χρεών είναι αστείες. Γιατί; Μα γιατί όσα σας
έχουμε πληρώσει για την κάθε Siemens για το κάθε υποβρύχιο που έγερνε, για τα παλιά χρέη που κερδοσκοπήσατε πάνω σε αυτά, για τα κόστη που καταβάλαμε να συμμετέχουμε και να σας στηρίξουμε σε πολέμους ανά την υφήλιο, για τα κέρδη που είχατε εκμεταλλευόμενοι τα μεγάλα έργα υποδομής της χώρας (μετρό, αεροδρόμιο), για τα κέρδη των δανείων σας προς την ελληνική ναυτιλία και σε μεγάλες επενδύσεις στην χώρα, ξεπερνούν κατά πολύ αυτά που σας χρωστάμε τώρα.
Συνεπώς τώρα που έρχεστε με μια σειρά μέτρων που δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν χωρίς να κατρακυλήσουν την χώρα σε συνθήκες τριτιοκοσμικής φτώχειας, μας καθιστάτε εύκολο θύμα στις ορέξεις των αγορών που εσείς χρωστάτε και κανείς δεν σας εμπιστεύεται. Και το πρόβλημα δεν είμαστε εμείς για αυτό. Είναι η δική σας λάθος πολιτική που μας έφτασε τους πολίτες της Ευρώπης ένα βήμα πριν την εξαθλίωση. Γιατί δεν ξεγελάτε πια κανέναν ότι κόβοντας τον 13ο και 14ο μισθό στην Ελλάδα θα δώσετε μήνυμα αυτοπεποίθησης στις αγορές που σέρνεστε πίσω τους. Μάλλον αυτές καγχάζουν με τέτοιες αστειότητες που απλώς δείχνουν ακόμη περισσότερο την ένδεια της πολιτικής σας σαν μοντέλο βιώσιμο και με προοπτική.
Η δε λογιστική σας δεν μπορεί να καταλάβει ότι οι κυβερνήσεις εκλέγονται για να αντιμετωπίσουν τις αγορές και σαν χρηστός διαμεσολαβητής να προστατεύσει τα συμφέρονται και την λογική. Σε αυτό αποτύχατε. Και αφού καθαιρέσατε εκλεγμένους δημοκρατικά ηγέτες σε Ελλάδα και Ιταλία για να αποφύγετε την ελεύθερη έκφραση των πολιτών της κάθε χώρας, καταλήξατε να μην μπορείτε να σώσετε ούτε τους εαυτούς σας.
Είστε πια μια Ευρώπη Α.Ε. με μόνη νομιμοποίηση τα δανεικά σας και καμιά μα καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση. Υποθηκεύσατε το όραμα της Ευρώπης και στηρίζετε σε τραπεζίτες την επανεκλογή σας. Και πολύ φοβάμαι ότι θα φέρετε και τα χειρότερα. Και τα χειρότερα θα είναι μια γενικότερη αστάθεια τουλάχιστον στη ΝΑ Ευρώπη. Κανονικά θα έπρεπε να πω
«ντροπή σας!». Αλλά δεν νομίζωότι αυτό θα ταρακουνήσει πια κανέναν. Η σφαίρα προ πολλού έχει φύγει από την κάνη σας και ψάχνει που θα κτυπήσει. Δεν αφήνετε περιθώρια στην χώρα μου να αντιδράσει ήρεμα και δημοκρατικά. Αλλά θα σας διαψεύσουμε. Επιβιώσαμε πολλά και σίγουρα θα επιβιώσουμε και στο μέλλον. Ελπίζω να βρούμε πια τον δικό μας δρόμο. Οι Ευρωπαίοι πολίτες θα ήταν καλό να δουν και αυτή την πραγματικότητα: αν γίνει όλη αυτή η κατάσταση για την χώρα μου αποδεκτή.. τελειώσατε την Ευρώπη. Και δυστυχώς με αυτή την λογική θα προστατέψετε πάλι αυτούς που μας έφεραν ως εδώ… τους πραγματικούς φταίχτες. Ελπίζω η χώρα μου να μην αποδεχτεί αυτή την Ευρώπη Α.Ε.

 http://www.smartpost.gr

1 σχόλιο:

  1. Ta δικά μας λοιπόν προϊόντα και υπηρεσίες πρέπει κατά τους ΜΕΡΚΟΖΙ να μην επιβαρύνονται υπέρμετρα από το μισθολογικό κόστος για να είναι ανταγωνιστικά! Αυτοί που έχουν διπλάσιους μισθούς από τους Έλληνες πόσο επιβαρύνουν τα δικά τους προϊόντα ;ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΓΙ΄ΑΥΤΟΥΣ; Μήπως πολύ σωστά τόσα χρόνια που πέρναμε τα πολεμικά κυρίως προϊόντα τους ( μερικά σκάρτα όπως τα υποβρύχια που γέρνουν) τα πήραν ΤΑ ΧΡΉΜΑΤΆ ΤΟΥΣ και μάλιστα προκαταβολικά και με το παραπάνω; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΛΟΓΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ. Όσο θέλαν τα κοστολογούσαν χωρίς να υπολογίζουν το μισθολογικό κόστος . Αυτό ισχύει μόνο για μας τους Αφρικανούς! Διαχρονικά αντί να μας επιστρέψουν αυτά που μας οφείλουν από τον πόλεμο ( Δάνειο και αποζημιώσεις ) μας ζητάνε και τα ρέστα. ( ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΆΥΤΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΩ).
    ΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΤΑΙΡΟΙ ΔΕΝ ΣΟΒΑΡΕΥΤΟΥΝ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΕΝΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΥΡΩΠΗ ). Αυτή λοιπόν η Δημοκρατική Ευρώπη ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΕΕΙ ΠΟΤΕ ΤΗ ΦΡΑΣΗ ΄΄ ΤΙ θα πουν οι Αγορές΄΄ αλλά τι θα ΠΟΥΝ ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ. ΜΗΝ ΜΑΣ ΔΙΑΦΕΥΓΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ τα χρηματοπιστωτικά συστήματα εφευρέθηκαν για να υπηρετούν τον άνθρωπο και ΟΧΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΥΤΑ.Τα ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΑΥΡΩΣΑΝ ΤΟ ΧΡΙΣΤΟ , ΣΗΜΕΡΑ ΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΝ ΝΑ ΣΤΑΥΡΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ. ΤΑ ΒΑΛΑΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΔΥΣΤΥΧΩΣ!ΑΥΤΗ Η ΙΕΡΑΡΧΙΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΕΠΙΓΟΝΤΩΣ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά