Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Καμένες πολιτικές...

Πριν καλά καλά ξεκινήσει η προεκλογική περίοδος άρχισαν τα όργανα. Λες και βρισκόμαστε σε μια συνηθισμένη εκλογική μάχη όπου ο καθένας μπορεί να λέει και να κάνει ότι νομίζει πώς τον συμφέρει.Λες και η χώρα δεν συνεχίζει να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο,τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση και που ενδεχομένως θα κληθούν πάλι αύριο να συγκυβερνήσουν, συμπεριφέρονται με περισσή ανευθυνότητα.Ιδιαίτερα η ΝΔ κάνει ότι περνά από το χέρι της για να αποδείξει στους ευρωπαίους δανειστές μας, από τους οποίους εξαρτιόμαστε ότι έχουν δίκιο να μην την εμπιστεύονται.
Ενώ γνωρίζει πολύ καλά τις δεσμεύσεις που έχουμε αναλάβει ως χώρα,που άλλωστε τις έχει συνυπογράψει και ο κ. Α. Σαμαράς, προσπαθεί για μικροκομματικούς ψηφοθηρικούς λόγους να κερδίσει χρόνο. Νοιώθοντας την πίεση που ασκεί στην εκλογική της βάση το κόμμα Καμένου,αρνείται να ψηφίσει νομοσχέδια για τα οποία ουσιαστικά δεν έχει αντιρρήσεις απλώς και μόνο για να δείξει ότι δεν... συγκυβερνά.Λές και με αυτό τον τρόπο θα πειστούν οι ψηφοφόροι για την στροφή που έκανε, λες και οι πολίτες δεν γνωρίζουν τι τους περιμένει την επόμενη μέρα των εκλογών.
Μπλόκαρε το νομοσχέδιο για την παιδεία , για να μην δυσαρεστήσει τη ΔΑΚΕ, το νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς και τις συγχωνεύσεις στον αγροτικό τομέα άγνωστο γιατί,αποχώρησε από το διάλογο για το φορολογικό και πάει λέγοντας...Για να μην πούμε για τις αστειότητες με τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ που προωθούσε ο δικός της υπουργός!

Βέβαια αυτή η ιστορία με τις προσλήψεις στα ΕΛΤΑ ,ανεξάρτητα από τους λόγους που επικαλείται η ΝΔ είναι μια ακόμα πρόκληση από το πολιτικό σύστημα. Δεν μπορεί στην κατάσταση που βρισκόμαστε σήμερα,με υπερπληθυσμό στο δημόσιο να γίνονται έστω και εποχιακές προσλήψεις, με το επιχείρημα μάλιστα ότι αυτή η κατάσταση συνεχίζεται αδιαλείπτως επί 17 χρόνια... Δεν μπορεί ξαφνικά κάθε καλοκαίρι να διπλασιάζονται οι ανάγκες σε προσωπικό μια υπηρεσίας και να μην ιδρώνει το αυτί κανενός...

Και ποιος ξέρει βέβαια πόσες άλλες προσλήψεις η μεταθέσεις- βολέματα γίνονται από το παράθυρο, μέσα από διάφορες περίεργες τροπολογίες που κατατίθενται στο σωρό σε όλα σχεδόν τα νομοσχέδια που φτάνουν στη Βουλή...Με πρωταθλητή όπως φαίνεται τον φέρελπι κ.Βορίδη που έχει βαλθεί να ανακηρυχθεί σε κορυφαίο ρουσφετολόγο...

Την ώρα λοιπόν που η χώρα βρίσκεται στην εντατική ,που έχει κερδίσει μόνο μια παράταση του χρόνου επιβίωσης, τα κόμματα που φιλοδοξούν να την κυβερνήσουν πάλι, δείχνουν να μην έχουν συναίσθηση των ευθυνών τους.Εχοντας δεδομένη την αμφισβήτηση μεγάλου μέρους του εκλογικού σώματος, βλέποντας τη λαϊκίστικη ανευθυνότητα του αντιμνημονιακού μετώπου, αντί να προσπαθούν να πείσουν για την ορθότητα και την αναγκαιότητα των επιλογών τους,κατατρύχονται σε ασκήσεις μικροπολιτικής που και ψήφους δεν πρόκειται να τους φέρουν,αλλά και μεγαλύτερα προβλήματα θα τους δημιουργήσουν την επόμενη μέρα των εκλογών.Μια τακτική αυτοκτονική και για τα ίδια τα κόμματα, αλλά κυρίως για τη χώρα , που το μόνο που δεν έχει ανάγκη αυτή τη στιγμή είναι μια ακόμα μεγαλύτερη αποσύνθεση και αφερεγγυότητα του πολιτικού συστήματος.
Σήφης Πολυμίλης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά