Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Πολεμικό ανακοινωθέν

Συνοψισμένες σε τίτλους οι ειδήσεις περνούν στο κάτω μέρος της οθόνης, ενώ πάνω εκτυλίσσεται το κανονικό πρόγραμμα του καναλιού. «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας ζήτησε ο πρόεδρος...» διαβάζω, αλλά πριν ολοκληρωθεί η πρόταση πέφτουν διαφημίσεις, κόβονται τα τιτλάκια και δεν προλαβαίνω να δω ποιος ο ανακαταληψίας πρόεδρος. Πάλι τον έπιασαν τα φιλόξενα και τα απελευθερωτικά του τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, σκέφτομαι, σχεδόν σίγουρος ότι πρόκειται γι’ αυτόν, με δεδομένο ότι το τροπάριο αυτό το έχει ψάλει πολλάκις, ρίχνοντας και τις εποικοδομητικές προτάσεις του για αξιοποίηση των ξερονησιών διά της εμφυτεύσεως αλλοδαπών. Είχα ωστόσο μια μικρή επιφύλαξη μήπως του βγήκε από τα ακροδεξιά ο πρόεδρος της «Χρυσής Αυγής», αν τον χαρακτηρίζουν πρόεδρο και όχι φυρερίδη, φυρεράκο ή φυρερόπουλο.
Πριν μπω στο Ιντερνετ για να μάθω ποιος ο απελευθερωτής πρόεδρος, τελειώνουν οι
διαφημίσεις στο κανάλι. Πάλι λοιπόν το κανονικό πρόγραμμα, πάλι οι ειδήσεις στο κάτω μέρος της οθόνης. Και πλέον λάμπει η αλήθεια, αν φυσικά λάμπει το γκρίζο: «Να ανακαταλάβουμε τις πόλεις μας ζήτησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. μιλώντας στο Διαγραμματειακό». Μου περνάει η ιδέα ότι ο κ. Σαμαράς, με τη σταθερότητα που τον διακρίνει και με το ψηφοθηρικό του άγχος, ξανάρχισε τον αντιμνημονιακό ανταρτοπόλεμο, καίτοι υπογράψας και δεσμευθείς, για να υπερκεράσει σε δωρεάν αντιμερκελικότητα τον ομογάλακτό του κ. Καρατζαφέρη και για να σβήσει τον κ. Καμμένο. Δεν πρόκειται όμως περί αυτού. Ψηφοθηρικός παραμένει ο στόχος του και οι ενδοπαραταξιακοί αντίπαλοί του είναι το πρώτο μέλημά του. Η «ανακατάληψη» όμως δεν σχετίζεται με τους συμμάχους μας που πήραν τα κλειδιά των πόλεών μας (έτσι δεν έλεγε ο αντιπρωτομνημονιακός πλην φιλοδευτερομνημονιακός κ. Σαμαράς;). Το δημοκοπικό πολεμικό ανακοινωθέν του αφορά τους μετανάστες. Αυτοί πρέπει να σαρωθούν, να πεταχθούν σε κάδους που επισήμως αποκαλούνται «χώροι κλειστής φιλοξενίας». Αυτοί, καλοί-κακοί, με χαρτιά ή χωρίς (και πόσες άδειες δεν θα έσκισαν τούτες τις μέρες ωμότατα οι σαρώνοντες αστυνομικοί, κατά το συνήθειό τους και «για να απλουστεύσουν τις διαδικασίες»), πρέπει να αντιμετωπιστούν σαν περιτρίμματα. Τώρα που κλείσανε οι δουλειές μας κι ό,τι ήταν να βγάλουμε απομυζώντας τους το βγάλαμε...
 Του Παντελη Mπουκαλα-Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά