Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μικρά κόμματα ,αλλά ποια ;;

Παρακολουθώ τελευταίως στον κυβερνοχώρο να συνοδεύεται η κάθε δήλωση ότι «αυτό το άτομο δεν θα ψηφίσει ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ» από επευφημίες παντός τύπου ,likes και εγκωμιαστικά σχόλια . Τα επιχειρήματα όλων πανομοιότυπα , θα χτυπηθεί ο δικομματισμός ,το σάπιο πολιτικό κατεστημένο ,θα εισέλθουν μικρά κόμματα στο κοινοβούλιο κλπ .
Αυτό που δεν απασχολεί κανέναν απ όσους σπεύδουν να χαιρετίσουν τη δήλωση είναι τι θα επιλέξει να ψηφίσει τελικά ο γράφων ,διότι η γκάμα των μικρών κομμάτων κυμαίνεται από τους Τζούλια Αλεξανδράτου & Βεργή μέχρι την Χρυσή Αυγή του κυρίου (;) Μιχαλολιάκου . Για κάποιο λόγο ,μη αντιληπτό από εμένα το χτύπημα στο δικομματισμό αποτελεί το «πρωτεύον ζήτημα» και οι λοιποί παράμετροι το δευτερεύον ή και το «αδιάφορο» προς το κοινό .
Εκατσα και μελέτησα ένα ένα τα μικρά κόμματα που

θέτουν υποψηφιότητα στις επικείμενες εκλογές του Μάη .Εξαιρώντας 3-4 (ελάχιστα κατ αναλογία) τα οποία έχουν πράγματι κάποιες θέσεις –πρόγραμμα κλπ στη συντριπτική τους πλειοψηφία συνάντησα κυνηγούς ,οικολόγους ,καμμένους ,παλλαϊκά μέτωπα ,εξεγέρσεις και δώστε «τσόντα» στο λαό . Οι πιο απίθανες θέσεις και προτάσεις (περί αταξικής κοινωνίας ,δικτατορίας του προλεταριάτου κλπ ) διεκδικούν την αυριανή μου ψήφο.
Κατέληξα σ ένα συμπέρασμα ,ότι ο δικομματισμός θα χτυπηθεί πραγματικά όταν ο Ελληνας αποφασίσει να σκεφτεί και να δράσει με ψυχραιμία , μέχρι τότε θα παραπαίει ωρυόμενος μεταξύ θεωρίας και πραγματικότητας με κίνδυνο να αυτοχειριάσει δια να μην λαβωθεί ....

 http://epikairo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά