Σάββατο 28 Απριλίου 2012

Τσίπρα ακροβασίες

Στην πολιτική οι ακροβασίες είναι αλήθεια συνηθισμένες. Είναι η φύση της πολιτικής που τις επιτρέπει και ίσως τις ενθαρρύνει. Αλλωστε χωρίς ρίσκο κανείς δεν πήγε μπροστά. Ωστόσο έχουν και οι ακροβασίες όρια. Χωρίς αρχές, τείνουν προς τον τυχοδιωκτισμό.
Οπως συμβαίνει τελευταίως με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έκανε την γκέλα με την πρόταση- πρόσκληση προς τον Καμμένο και θέλει να βγει κι από πάνω. Μετά του φταίει η διαπλοκή και ο κακός καιρός. Αλλά δεν είναι η μόνη ακροβασία που επιχείρησε τις τελευταίες ημέρες. Η επιχειρηθείσα επί σκοπώ παραποίηση των εννοιών της «εντολής σχηματισμού κυβέρνησης» με την «διερευνητική εντολή» είναι πιο επικίνδυνη.
Τι θέλει να πει δηλαδή ο ποιητής; Οτι θα λάβει τη διερευνητική εντολή και χωρίς να έχει δεδηλωμένη υποστήριξη 151 βουλευτών θα απαιτήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να του δώσει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης ώστε να πάει στη Βουλή να τη διεκδικήσει, αφού προηγουμένως ζητήσει από το λαό να κατέβει στο Σύνταγμα προκειμένου να ασκήσει την δέουσα πίεση; Αν ερμηνεύουμε σωστά τον ποιητή, τότε η ακροβασία ξεπερνά και τον συνήθη ανέμελο τυχοδιωκτισμό και τείνει προς την συνταγματική εκτροπή.


Δυστυχώς δεν τα ζυγίζει καλά τα λόγια του ο κ.
Τσίπρας. Είναι πιθανώς ο ενθουσιασμός της νιότης που τον παρασέρνει. Οφείλει ωστόσο να γνωρίζει ότι με το Σύνταγμα δεν παίζουμε. 
ΤΟ ΒΗΜΑ

6 σχόλια:

  1. Ο συντάκτης του άρθρου εννοεί πως δικαίωμα στην διακυβέρνηση έχουν τα δυο μεγάλα κόμματα;
    Τα άλλα παίζουν του κομπάρσους;
    Τότε τι θέλουμε τις εκλογές;
    Το Βήμα και τα άλλα όμοια ΜΜΕ θελουν την εξουσία για πάρτη τους.Αλλά έλα που τους καταλάβαμε πια και δεν θα τους αφήσουμε να ξεπουλήσουν την πατρίδα στα αφεντικά τους.
    0 Ελληνικός λαός θα βρεί και θα επιλέξει κυβέρνηση για τα συμφέροντα των ΕΛΛΗΝΩΝ και οχι τους ξενόδουλων.
    Την επόμενη εβδομάδα θα διαβάσουμε και θα ακούσουμε πολλές χυδαιότητες,συκοφαντίες,απειλές και καλοπιάσματα.
    Δεν θα τους περάσει.
    Μαύρο σε αυτούς που κατέστρεψαν την Πατρίδα,ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΥΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΕΣΥ;
    ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΒΑΣΤΟΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΔΕΣ.
    ΕΝΑΣ ΜΠΑΧΑΛΑΚΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΥΤΟΣ ΜΩΡΕ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΕΙ; ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΑΣ ΡΕ ΚΥΡΙΑΚΟ;ΣΕ ΕΙΧΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΞΥΠΝΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στον ανώνυμο 10.40.
    Δεν εχει σημασία εαν ειναι λιγο,πολύ ή καθόλου έξυπνος.Συμασία έχει οτι το Σύνταγμα της Ελλάδας οταν δεν έχει το 1ο κόμμα την κοινοβουλευτική πλειοψηφία η εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης,εντολή για σχηματισμό παιρνουν και ατ υπόλοιπα κομματα,και εαν δεν επιτευχθεί η ψήφος εμπιστοσύνης,τοτε ξαναγίνονται εκλογές.Μα μεγαλήτερη αξία απο ολα έχει το τελευταίο άρθρο το οποίο λέει.Η τήρηση του παρόντος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΤΑΝ ΔΕΙΤΕ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 20 ΣΤΟΙΣ ΕΚΑΤΟ ΤΟΤΕ ΘΑ ΒΓΑΛΕΤΕ...ΣΠΥΡΑΚΙΑ .!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 10:06:00 π.μ.

    Mας φωτισες, με ενα μπουκαλι βεντζινη και με ενα κουρελακι....!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Σάββατο, 28 Απριλίου 2012 5:33:00 μ.μ.

    Φιλε αυτο που εγραψες, "Μα μεγαλήτερη αξία απο ολα έχει το τελευταίο άρθρο το οποίο λέει.Η τήρηση του παρόντος επαφίεται στο πατριωτισμό των Ελλήνων." Θα εισαι νεος φυσικα. Θα επρεπε να ξερεις οτι το αρθρο αυτο του Συνταγματος ειναι ΤΟ 1-1-4 ειναι το αρθρο εκεινο δωσανε αγωνες φιλε μου αυτοι που σημερα εχουν καποια ηλικια. Τα καρουμπαλα και τα ραμματα στο κεφαλι δεν εχουν φυγει. Αυτο δεν εχει καμια σχεση με το να κατεβασει οπως λεει ο ανοητος Αλεξης τον κοσμο στο Συνταγμα για να πιεσει να κανει κυβερνηση. Το συνταγμα πουθενα δεν λεει κατι τετοιο.Αν παρει εντολη μεσα στα πλαισια του Συνταγματος ας παει και στον Καμμενο και στη Χρυση Αυγη να ζητησει ψηφους στηριξης.

    1-1-4 Χρονια ωραια,αγωνες στους οποιους πιστευαμε.Αγωνες να φυγει η δεξια. Δεν ηταν αγωνες με καταληψεις και καταστροφες. Δεν ηταν αγωνες φασιστικης μορφης..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά