Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

100% ελληνικά

Πώς θα σας φαινόταν ένα μαντίλι από φίνο υλικό, στο οποίο αντί για εμπριμέ σχέδια και λαχούρια θα υπήρχαν ελληνικά ονόματα ή λέξεις που έχουν βρει τη θέση τους στα παγκόσμια λεξιλόγια (π.χ. pathos και metamorphosis), χρήσιμα τηλέφωνα, όπως αυτά για τις βλάβες ΔΕΗ και ΟΤΕ, τηλέφωνα μουσείων και τουριστικής αστυνομίας; Και όλα αυτά με χρώματα γεμάτα φως και με σχεδιασμό λιτό και μοντέρνο; 
Η παραπάνω ιδέα ανήκει σε δύο φίλες από το χώρο της μόδας και των επιχειρήσεων, στη Μαρία Γερούλα και την Ιωάννα Σουλιώτη –τα αρχικά τους στον τίτλο του project «is my». Δεν τους αφορά μόνο το στιλ, αλλά και η ανάδειξη των πρώτων υλών, των προϊόντων και της παραγωγής της σύγχρονης Ελλάδας. Το πρώτο βήμα του «is my» project είναι μαντίλια δημιουργημένα από μετάξι πρώτης ποιότητας, εκατό τοις εκατό ζωικό και ελληνικό (από το Σουφλί), που θα διατίθενται σε επιλεγμένα καταστήματα. Τα prints είναι ψηφιακά εκτυπωμένα με 3 μοτίβα και ισάριθμα θέματα.
Βασικό σύνθημα:
«We came from Greece and we go nowhere». «Αυτό θέλουμε να κάνουμε μόδα» εξηγούν η Μαρία κι η Ιωάννα. «Με δύο λόγια: υπάρχει αδιέξοδο, αλλά προχωράμε. Στόχος: Αντί να μας κατηγορείς, αγόρασε ελληνικά προϊόντα». Όσο για το ντεμπούτο των μαντιλιών στην αγορά γίνεται μέσα από μια εντυπωσιακή φωτογράφιση μόδας, όπου γνωστοί  Έλληνες φωτογράφοι –Κώστας Αυγούλης, Μάρα Δεσύπρη, Γιώργος Κατσανάκης, Θανάσης Κρίκης, Γιάννης Μπουρνιάς (φωτό), Κατερίνα Τσατσάνη κ.ά.– απαθανατίζουν τα «is my scarf» ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο και εκθέτουν τις φωτογραφίες τους στο Μουσείο Μπενάκη.
*Εγκαίνια 30/5, στις 20.00, στο Φουαγιέ του Μουσείου Μπενάκη της Οδού Πειραιώς 138, όπου θα διατίθενται και τα μαντίλια (ανάμεσα σε άλλα επιλεγμένα σημεία). Τα έσοδα από τις πωλήσεις των έργων θα διατεθούν υπέρ του μουσείου.    
http://www.athensvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά