Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Και διηγώντας τα να κλαίς…

Πέρα από τις αντιφατικότητες των δημοσκοπήσεων που είδανε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες αλλά και τις εκτιμήσεις ψήφου ( κατά το δοκούν), υπάρχει ένα δεδομένο στο οποίο όλοι συμφωνούν και σύμφωνα με πληροφορίες θα καταγραφεί και στη δημοσκόπηση της GPO που θα παρουσιαστεί αύριο, εκτάκτως, από το Mega:
Αφορά στη μεγάλη δημοσκοπική προς στιγμή πτώση του ΚΚΕ. Για κάποιους αυτό είναι λογικό αναμενόμενο με δεδομένο ότι οι πολιτικές επιλογές της ηγεσίας του κόμματος, περισσότερο τείνουν στη διαμόρφωση και διατήρηση ενός στενά ελεγχόμενου κομματικού χώρου, παρά σε μια προσπάθεια διεύρυνσης της επιρροής του.
Το σύνθημα περί Κυβέρνησης της Αριστεράς και η εμμονή σε ξεπερασμένες και εξωπραγματικές λογικές περί λαϊκής εξουσίας που θα έρθει κάποια στιγμή, φαίνεται ότι λειτουργούν διαλυτικά στην εκλογική βάση του κόμματος.
Θα μου πείτε για πόσα χρόνια ακόμα οι οπαδοί του είναι διατεθειμένοι να περιμένουν την επανάσταση και την
κατάληψη των «χειμερινών Ανακτόρων», όταν καθημερινά πρέπει να απαντήσουν σε ερωτήματα όχι με βάση το τι θα ήθελα να συμβεί στην ιδανική περίπτωση που…, αλλά με βάση την πραγματικότητα.
Φίλος στέλεχος γνωστής εταιρείας δημοσκοπήσεων μου έλεγε ότι για πρώτη φορά στην ιστορία του το ΚΚΕ εμφανίζεται σε προεκλογική περίοδο με συσπείρωση που δεν ξεπερνά το 30%! Αν μάλιστα αυτό συνεχιστεί δεν απέκλειε μεγάλες εκπλήξεις το βράδυ των εκλογών!
Σήμερα σε τηλεοπτική συζήτηση στο ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ έκανε λόγο για σχέδιο κατά του ΚΚΕ! Όταν τα επιχειρήματα τελειώνουν αρχίζει η συνομωσιολογία! Παλιά μας τέχνη κόσκινο!
Μόνο που θα πρέπει όσοι ακόμα μπορούν να σκεφτούν στο παραδοσιακό κόμμα της Αριστεράς, να αντιληφθούν , ότι η μόνη εν εξελίξει συνομωσία κατά του κόμματος είναι αυτή που εξυφαίνεται από τα ηγετικά κλιμάκια του κόμματος, που αδυνατούν να κατανοήσουν στο ελάχιστο και τις εξελίξεις και την απομόνωση του κόμματος αλλά και την μετακίνηση του αργά και σταθερά στο πλαίσιο της πολιτικής γραφικότητας.
Όσοι βαυκαλίστηκαν με τη λογική του αυτοαναγορευόμενου εκφραστή της εργατικής τάξης, θα πρέπει να απαντήσουν με πολιτικά επιχειρήματα στην απομόνωση του κόμματος από την ίδια την κοινωνία. Οι ιστορίες για συνομωσίες αρέσουν στα μικρά παιδιά, δεν ταιριάζουν όμως στην ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΟΥΛΗΣ
 http://ra64.wordpress.com/

5 σχόλια:

  1. Τους προειδοποίησε ο γιός του Χαλβατζή!!!
    Ίσως να ωφελήσει ένας εκλογικός "πάτος" το ΚΚΕ, ίσως γίνουν και αλλαγές εσωτερικές αλλά και ιδεολογικές, γιατί η πολιτική του ΚΚΕ έχει γίνει "προβλέψιμη" και "βαρετή"! Έπειτα πως να το κάνουμε οι λαοί έχουν βαρεθεί τις "επαναστάσεις", γιατί η ιστορία έχει δείξει ότι και αυτές δεν οδηγούν πουθενά, στην αρχή είναι "καλές" αν και επώδυνες, αλλά και οι επαναστατικές κυβερνήσεις καταλήγουν και αυτές σε "καθεστωτικές"!!!
    Και πως να κάνεις σήμερα επανάσταση όταν υπάρχει το "τηλεκοντρόλ", αναπαυτικότατοι "καναπέδες", λάπτοπ που τα πας όπου θέλεις, ντελίβερι που σου φέρνουν το φαγητό -πάλι- εκεί που θέλεις, καθώς επίσης facebook και twitter!!!
    Εδώ η Ελλάδα μαστίζεται από ανεργία και δεν έχει σπάσει ούτε μία τζαμαρία, θα μου πει τώρα κάποιος δεν κυβερνά η δεξιά, αλλά εάν βγει ίσως γίνει κάτι... Όχι τίποτα άλλο να ξυπνήσουν λίγο τα αίματα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Είναι τελικά πολιτική γραφικότητα να αντιστέκεσαι σ' αυτούς που όχι μόνο απαρνήθηκαν το σφυροδρέπανο, αλλά το πετροβολούν. Είναι τελικά ρεαλιστικό να ξεχνάς την ιστορική σου διαδρομή για λίγες καρέκλες;
    Η ΕΔΑ αποκάλεσε την ΕΟΚ λάκκο των λεόντων. Το ΚΚΕ την αποκαλεί λυκοσυμμαχία. Ποιος κάνει το λάθος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΣΤΗ ΠΕΛΑΣΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΑΝ ΚΚΕ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΤΣΙΠΡΑ
    ΦΥΣΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΞΑΝ...ΓΚΛΕΤΣΟ
    Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ! ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΟΝ ΕΥΚΟΛΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ! ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ! Ο ΕΥΚΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΗΤΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΕ ΜΙΑ ΑΣΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ! ΑΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΝΑ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΚΟΜΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ! ΟΤΑΝ ΟΜΩΣ ΕΧΕΙΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΚΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΔΕΝ ΤΣΙΜΠΑΣ ΣΤΟ ΝΑ ΦΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΠΙΟΝΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΔΕΙΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ! ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ο ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ Η ΑΡΧΟΥΣΑ ΤΑΞΗ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΣΟΥ ΔΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ! ΑΡΑΓΕΣ ΓΙΑΤΙ ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΟΥ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ;;; ΕΙΝΑΙ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΠΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΡΙΚΟΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΟΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ! ΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑ ΑΠΑΡΑΒΑΤΟ ΣΤΟΝ ΜΑΡΞΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙΣ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΤΑΝ Η ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΣΚΕΤΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΣΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΛΑΟ !! ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΤΑΤΑ ΠΡΟΤΙΜΩΝΤΑΣ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ! ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΜΑΤ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΕΧΕΙΣ ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ! ΤΟ ΚΚΕ ΒΛΕΠΕΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΒΑΛΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ! ΑΛΛΟΙ ΦΩΝΑΖΑΝ ΚΑΠΟΤΕ " ΣΤΙΣ 18 ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ " ΚΑΙ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ! ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΤΑ 85 % ΘΕΛΕΙ ΕΟΚ ΘΕΛΕΙ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΘΕΛΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ! ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΔΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟ ΞΕΡΕΙ !! ΑΝ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΕΟΚ ΚΑΙ ΤΙ ΕΣΤΙ ΜΟΝΟΠΟΛΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΗΣΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ Σ' ΑΥΤΑ ΤΟ ΚΚΕ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΑΡΑ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΣΑΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ! ΚΑΙ ΘΑ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Το ΚΚΕ εχει καταφέρει την πλειοψηφία των αριστερών να μας κάνει αντιΚΚΕ, νομίζει οτι μπορεί να μας κάνει και αντικομουνιστές. ΄Οσο για τις αρχές του και την διατήρηση της τιμής του, την έχει προ πολού χαμένη απο το 1989,το εργατικό κέντρο φθιώτιδας και την ΛΑΡΚΟ. Μόνο το ΚΚΕ έχεο αποκαταστήσει τον ΣΤΑΛΙΝ,οχι ομως τον ΑΡΗ ΒΕΛΟΧΙΩΤΗ.
    οι αριστεροί θέλουν συμμετοχή και ευθύνη στην κυβέρνηση και την καθημερινότητα του Ελληνα πολίτη,οχι μόνο διαμαρτυρία.Το ΚΚΕ δεν έχει αντιληφθεί τίποτα απο το ΚΚ Ιταλίας και το ΑΚΕΛ.Μόνο οι θρησκείες και οι ποδοσφαιρικές ομάδες δεν αλλάζουν,τα πολιτικά κόμματα οταν παραμένουν στάσιμα δεν καθοδηγούν την κοινωνοία αλλά ούτε καν έπονται.Το 2012 θα παραμείνει'αλλο ενα ιστορικό λάθος του ΚΚΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά