Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Κυβερνητική κρίση γεννά η Βουλή των συντεχνιώνΜε εικόνα από το μέλλον μοιάζει η σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων καθώς η συνοχή της κυβέρνησης συνεργασίας δοκιμάστηκε σημαντικά, σε μια μέρα που είχε χαρακτηριστεί ως πρόβα-τζενεράλε για την ψήφιση του τελικού πακέτου των μέτρων.

Σύμφωνα με...

...το ΣΚΑΙ, σε σύνολο 293 βουλευτών, το Άρθρο 1 υπερψηφίστηκε από 173 έναντι 120, το Άρθρο 2 πέρασε με 148 «ναι» και 139 «όχι», το Άρθρο 3 υπερψηφίστηκε με 156 ψήφους υπέρ και 135 κατά, το Άρθρο 4 υποστηρίχθηκε από 146 βουλευτές και καταψηφίστηκε από 121, το Άρθρο 5 έλαβε 158 «ναι» και το Άρθρο 6 υπερψηφίστηκε από 173 βουλευτές. Συνεπώς, το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών υπερψηφίσθηκε «στο σύνολό του κατά πλειοψηφία», όπως ανακοίνωσε η έδρα της Βουλής.

Η ψηφοφορία, όπως εξελίχθηκε,
«πληγώνει» την εικόνα της κυβέρνησης και προβληματίζει ενόψει της ψηφοφορίας για τα μέτρα, ιδιαίτερα μετά τις χθεσινές εξελίξεις, που επιβεβαίωσαν ότι μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων αναπτύσσονται ρήγματα. Δεν ψηφίστηκε τελικά η διάταξη που προέβλεπε την ένταξη και του κλάδου υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) στον ΕΟΠΥΥ, η οποία πρόστέθηκε χθες στο νομοσχέδιο για τις ιδιωτικοποιήσεις.

Δεν πέρασε τελικά και το άρθρο 4 το οποίο σύμφωνα με το
"iefimerida" αφορά:

Άρθρο 4ο: Ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Οικονομικών, Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Δικαιοσύνης και Υγείας. Μεταξύ άλλων, η κατάργηση εισφορών 2% και 2 τοις χιλίοις υπέρ του ΤΕΕ επί των αμοιβών των
μηχανικών και των καταβαλλόμενων ποσών στους αναδόχους για την εκτέλεση δημοσίων έργων.

Σχόλιο:
Ταιριάζει γάντι αυτό που λένε «είμαστε όλοι ίσοι αλλά κάποιοι είναι πιο ίσοι». 
parapolitiki.com

1 σχόλιο:

 1. ΑΥΤΟΙ ΣΥΝΕΙΔΗΤΆ ΚΆΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ. ΤΟ Σύνταγμα ξέρουν τι γραφει απλά ΔΕΝ ΤΟ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ το γράφουν στα παλιά τους παπούτσια.
  Α Ρ Θ Ρ Ο του Σ Υ Ν Τ Α-
  Γ Μ Α Τ Ο Σ:
  ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ι Σ Ο Ι . Οπως και το άλλο που λέει οτι οι Έλληνες συνεισφέρουν στο κράτος ανάλογα με τη φοροδοτική τους δυνατότητα !!!!!
  ποιός τα εφαρμόζει; οχι πάντως οσοι κατάγονται από την πλουτοκρατία και οχι μόνο όπως αποδείχθηκε με κάτι ψευτοαριστερούς...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά