Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Οι χαμαιλέοντες αλλάζουν χρώμα!

Είναι πάρα πολύ διασκεδαστικό να βλέπει κανείς ανθρώπους που μέχρι χτες ήταν υπέρμαχοι της δραχμής να τάσσονται υπέρ πολιτικών που θα τιθασεύουν τα ελλείμματα και θα κρατήσουν την χώρα στην ζώνη του ευρώ! Θα μας τρελάνουν εντελώς! Μέχρι χτες όσοι υποστήριζαν ανάλογες θέσεις ήταν γερμανοτσολιάδες, προδότες και τους άξιζαν μόνο κρεμάλες. Τώρα κατηγορούν τους άλλους ότι δεν υπήρξαν αρκετά ευρωπαϊστές!
Αυτό από μόνο του είναι ενθαρρυντικό για την Οικονομία. Οι χαμαιλέοντες διαισθάνονται την αλλαγή στην ατμόσφαιρα και σπεύδουν να αλλάξουν χρώμα και να ταιριάξουν με το νέον περιβάλλον. Σε λίγο θα παραδίδουν δημόσιες διαλέξεις  για το πόσο αποτελεσματική ήταν η συνεισφορά τους στην αντιμετώπιση της κρίσης με τις

προτάσεις τους για την μονομερή απόφαση για την διαγραφή του χρέους και την επιστροφή μας στην δραχμή! 

Η αλλαγή αυτή στην στάση τους δεν έχει να κάνει με τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την δόση. Αλλά με την αγωνία των Αμερικανών ότι η κατάρρευση της Ευρώπης θα έχει ως αποτέλεσμα να πληγούν και τα δικά τους ζωτικά συμφέροντα. Μέχρι χτες η επέκταση της κρίσης στην Ευρώπη ήταν ωφέλιμη, επειδή θα ανάγκαζε την Ευρώπη να χαμηλώσει τους στόχους της. Είπαμε να χαμηλώσει, όχι όμως και να καταρρεύσει! 


Τα τελευταία χρόνια έχει παιχτεί ένα επαίσχυντο παιγνίδι σε βάρος της Ελλάδας. Άλλοι από άγνοια και άλλοι από σκοπιμότητα τραυμάτισαν την αξιοπιστία της χώρας. Είναι πλέον φανερό ότι η διγλωσσία της κυβέρνησης Παπανδρέου δεν ήταν τυχαία. Μετά από τις εκλογές αναζητούσαν λύση στους κόλπους του ΔΝΤ, όταν οι ανεπίσημες συζητήσεις του κ. Παπανδρέου με τον κ. Στρος Καν ξεκίνησαν πριν από τις εκλογές.  Τι συνέβη; Αν παρατηρήσει κανείς προσεκτικά τι έλεγαν τότε και τι λένε σήμερα οι πρωταγωνιστές εκείνων των ημερών και οι σύμβουλοί τους, μπορεί να εξάγει χρήσιμα συμπεράσματα.


Δεν είμαι οπαδός των θεωριών συνωμοσίας. Είμαι όμως οπαδός της θεωρίας ότι ο έρωτας, τα χρήματα και οι χορηγοί δεν κρύβονται.  Όταν ο κύκλος της κρίσης κλείσει θα έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα για το τι έγινε όλα αυτά τα χρόνια. Το δυστύχημα είναι ότι οι διαδρομιστές θα έχουν κάνει την δουλειά τους. Και είναι πιθανό το ελληνικό κράτος να τους απονείμει και χρυσό μετάλλιο για τις υπηρεσίες τους...


Θανάσης Μαυρίδης-http://www.capital.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά