Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Τα ράσα δεν κάνουν τον... κ. Τσίπρα

Μήπως το ΄χει παρακάνει ο κ. Αλέξης Τσίπρας στις επαφές του με τους ιερωμένους της ορθόδοξης εκκλησίας; Εντάξει με τον αρχιεπίσκοπο, ΟΚ, ας πούμε ότι είναι θεσμικό το ζήτημα: εκκλησιαστικός ηγέτης ο ένας, αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο άλλος. Οι υπόλοιποι όμως; Γιατί όπου πάει ο κ. Τσίπρας, το πρώτο που κάνει είναι να επισκεφτεί και να λιβανίσει τους παπάδες;
Πιάνει και εκθειάζει το μητοπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαο, αυτόν που έστειλε υφισταμένους του να κάνουν αγιασμό στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής (κάτι που αργότερα έγινε πανελλαδικός θεσμός). Πήγε στα Καλάβρυτα πριν λίγες μέρες, τον έκανε με τα κρεμμυδάκια ο τοπικός επίσκοπος κ. Αμβρόσιος (ναι, ο υμνητής του χουντικού δολοφόνου Ντερτιλή, ο ίδιος που αποκάλεσε τη Χρυσή Αυγή «γλυκιά ελπίδα για τον τόπο» κλπ κλπ), κάθησε ο κ. Τσίπρας δουλικότατα και την έφαγε σαν κυρία, δεν είπε λέξη. Και φοβάμαι πως θ΄ ακολουθήσουν κι άλλα παρόμοια. Προετοιμαζόμενος για
την εξουσία (ή, έστω, την πρωτιά στις εκλογές), ο κ. Τσίπρας ακολουθεί όπως φαίνεται το γνωστό ελληνικό διαπολιτικό δόγμα «δε βλέπεις εξουσία χωρίς την εκκλησία».
Ίσως ο κ. Τσίπρας ξέρει τον Ιουλιανό του Καβάφη στο περίφημο εκείνο «μεγαλοφώνως και μετ' ευλαβείας / πολλής τες ιερές Γραφές διαβάζει,/ και την χριστιανική του ευσέβεια ο λαός θαυμάζει» («Ο Ιουλιανός εν Νικομηδεία»). Και προσποιείται, όπως προσποιούνταν και ο καβαφικός ήρωας. Βέβαια, όλος ο κόσμος ξέρει την αλήθεια: όπως ο προσποιούμενος Ιουλιανός, έτσι και ο κ. Τσίπρας είναι αδύνατο να περάσει για γνήσιος θεούσος, αδύνατο να ψαρέψει ακροδεξιές και παραεκκλησιαστικές ψήφους. Αντίθετα, καθώς παριστάνει τον εκπρόσωπο του Διαφωτισμού απέναντι στο Μεσαίωνα (ποιος του τα γράφει αυτά, τρομάρα του…), μπορεί να χάσει και κανένα σκεπτόμενο αντικληρικαλιστή ψηφοφόρο.
Όμως στο ταξίδι του στη Λατινική Αμερική, ο κ. Τσίπρας ξεπέρασε ακόμα και τον τάχα - μου - θρήσκο εαυτό του. Συναντήθηκε με τον ορθόδοξο αρχιεπίσκοπο Ν. Αμερικής κ. Ταράσιο. Προτού το κάνει όμως, προτού υλοποιήσει την παπαδομανία του των τελευταίων ετών, όφειλε να έχει πληροφορηθεί το ποιον του συγκεκριμένου ιερωμένου. Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Ταράσιος ήταν μάρτυρας υπεράσπισης του χρυσαυγίτη κ. Περίανδρου (Αντώνη Ανδρουτσόπουλου), που καταδικάστηκε τελεσίδικα για βαρύτατες σωματικές βλάβες εναντίον του κ. Δημήτρη Κουσουρή: ο πρώτος και οι φίλοι του επιτέθηκαν με ρόπαλα στο δεύτερο και στους δικούς του φίλους, οι οποίοι έπιναν αμέριμνοι καφέ. Από τα χτυπήματα, ο κ. Κουσουρής έφτασε στα πρόθυρα του θανάτου και σώθηκε από τύχη. Στο δικαστήριο ο κ. Ταράσιος, παρά την ψευδομαρτυρία του, δεν μπόρεσε να αθωώσει τον κ. Περίανδρο.
Μετά και απ΄αυτό -και δεδομένου ότι ο Φλωρίνης Αυγουστίνος έχει δυστυχώς πεθάνει- του κ. Τσίπρα τού μένουν οι δεσπότες κ. κ. Σεραφείμ Πειραιώς (με τον οποίο τα έχει βρει μια χαρά άλλη «αριστερή» θεούσα, η κ. Κανέλλη του ΚΚΕ) και Θεσσαλονίκης Άνθιμος.
Βιάσου, Αλέξη! 
 Δημήτρης Φύσσας-http://www.athensvoice.gr/

1 σχόλιο:

  1. Κάτι δεν πάει καλά εδώ.Ηλικιωμένος το 2006 κάποιος γεννηθείς το 56?Και είχε βαφτίσει τον περίανδρο πριν 4 δεκαετίες στη βενεζουέλα σε ηλικία 10 ετών? "Μοναδικοί μάρτυρες που επελέγησαν για την υπεράσπισή του ήταν δύο ηλικιωμένοι οικογενειακοί φίλοι, ο γιατρός των γονιών του και ο μητροπολίτης Νοτίου Αμερικής που τον είχε βαφτίσει στη Βενεζουέλα πριν από τέσσερις δεκαετίες" Μητροπολίτης Μπουένος Ἄϊρες, ὑπέρτιμος καί ἔξαρχος Νοτίου Ἀμερικῆς, κ. Ταράσιος ἐγεννήθη ἐν Η.Π.Α. τό ἔτος 1956."http://www.ec-patr.org/hierarchs/show.php?lang=gr&id=57

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά