Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Άρρωστα μυαλά

Το θετικό είναι η πάνδημη (πλην Παπαδημούλη και ολίγων μικρονόων του Τύπου...) καταδίκη των αθλιοτήτων της Χρυσής Αυγής εναντίον του ΜEGA.
Το αρνητικό όμως δεν είναι τόσο οι χυδαιότητες της Χρυσής Αυγής και του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της - αυτές είναι πρωτίστως γελοίες!..
Το αρνητικό είναι ότι στη χώρα μας έχει επικρατήσει ένα κλίμα δυσανεξίας και μισαλλοδοξίας, το οποίο εκμεταλλεύεται προνομιακά η Χρυσή Αυγή.
Θέλω να θυμίσω ότι η Χρυσή Αυγή πήγε σε ένα τηλεοπτικό κανάλι να διαμαρτυρηθεί επειδή παίζει τουρκικά σίριαλ.
Και λοιπόν; Τούρκικα ή μεξικάνικα, υποθέτω ότι κάθε κανάλι στον κόσμο έχει δικαίωμα να παίζει όποιο σίριαλ γουστάρει και κάθε τηλεθεατής διατηρεί το δικαίωμα να μην το βλέπει.

Τελεία; Τελεία. Παράγραφος; Παράγραφος.

Αλλά δεν είναι μόνο τα σίριαλ. Είναι και τα δελτία ειδήσεων. Είναι και οι εκπομπές. Είναι και τα πρωινάδικα. Είναι ακόμη και οι μεταδόσεις ποδοσφαιρικών αγώνων!..

Πριν από περίπου ένα χρόνο θυμάμαι ότι πάλι στο MEGA είχαν μαζευτεί καμιά πενηνταριά «αγανακτισμένοι» να διαμαρτυρηθούν για τη δημοσιογραφική γραμμή του καναλιού - πολύ πιο κόσμια, είναι αλήθεια, από τους χρυσαυγίτες...

Πού ξανακούστηκε όμως να υποβάλλεται ένας τηλεοπτικός σταθμός ή γενικότερα ένα μέσο ενημέρωσης σε διαδικασίες λαϊκής (που λέει ο λόγος...) διαμαρτυρίας επειδή συμβαίνει να μην αρέσει σε κάποιους ένα σίριαλ ή ένα δελτίο;

Και ποια άρρωστα μυαλά προσπαθούν να μετατρέψουν τα μέσα ενημέρωσης σε φυσικό στόχο όταν δεν τους αρέσουν όσα δείχνουν ή λένε;

Υποθέτω ότι είναι τα ίδια άρρωστα μυαλά που δυσκολεύονται να αντιληφθούν πού τελειώνει «η αμφισβήτηση του συστήματος» και πού αρχίζει «η αμφισβήτηση της δημοκρατίας».  

Αλλά εδώ βρίσκεται όλη η ουσία του προβλήματος. Θέλουμε να αμφισβητήσουμε τη δημοκρατία;

Ορισμένοι προφανώς το επιδιώκουν. Πολύ λογικά λοιπόν (και σύμφωνα με την αισθητική τους) πετούν ταραμοσαλάτες ή κατουρούν τα κανάλια - άλλο τώρα αν θα πετύχουν τους σκοπούς τους διά της διουρήσεως...

Υποθέτω όμως ότι υπάρχουν και πολλοί καλοί πολίτες που, ακόμη και αν δεν τους αρέσει η «Φατμαγκιούλ», ούτε κατά διάνοια επιθυμούν να δουν την τηλεόραση στα χέρια της Χρυσής Αυγής ή των «αντιεξουσιαστών».

Ως εκ τούτου ασκούν την όποια (βάσιμη ή αβάσιμη) διαμαρτυρία τους με το τηλεκοντρόλ.   

Ακόμη περισσότερο που, πιστέψτε με, αυτή είναι μακράν η πιο αποτελεσματική μορφή διαμαρτυρίας αν κάτι στην τηλεόραση προσβάλλει σοβαρά τη νοημοσύνη μας ή την αισθητική μας.  
Γ. Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά