Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Τσίπρας: Σε ένα χρόνο θα είμαστε στην εξουσία και η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί απ'την Τρόικα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Πορτογαλία, με αφορμή την επέτειο της Επανάστασης των Γαρυφάλλων. Από εκεί επέλεξε να κηρύξει τη διάδοση της «Επανάστασης» ανά την Ευρώπη.

Οι δηλώσεις του είναι ενδεικτικές της...
...ψυχοσύνθεσης του η οποία αυτόν τον καιρό του επιτρέπει να νιώθει ένας Τσε Γκεβάρα της Ευρωζώνης. Να μερικά αποσπάσματα της δημόσιας ομιλίας του:


-Απόψε υποσχόμαστε ότι ενωμένοι θα παλέψουμε τη «δικτατορία της εποχής μας», η οποία δεν είναι εθνική – δεν είναι μια Ditadura Nacional – δεν είναι πολιτική, αλλά είναι ευρωπαϊκή και οικονομική και επιβάλλεται από τις πανίσχυρες αγορές. Ενωμένοι θα βάλουμε ένα τέλος στη συντηρητική, νεοφιλελεύθερη Νέα Τάξη της οικονομικής εξαθλίωσης, της καταστροφής και της φτώχειας  που μας επιβάλλεται στο όνομα της σωτηρίας των χωρών μας. Ενωμένοι θα πολεμήσουμε τη λιτότητα και έτσι θα νικήσουμε.
-Όταν ο ευρωπαϊκός Νότος είναι ενωμένος, είναι πιο δυνατός από την κ. Μέρκελ και τους συμμάχους της. Αν η κάθε χώρα, ως ξεχωριστή οντότητα, έχει μικρή βαρύτητα για το σύνολο της Ευρωζώνης, δηλ είναι συστημικά ασήμαντη, μαζί και ενωμένοι οι λαοί μας μπορούμε να γείρουμε προς το μέρος μας την πλάστιγγα της πολιτικής ισχύος στην Ευρώπη. Περάσαμε διαδοχικά την πόρτα της λιτότητας. Θα βγούμε όλοι μαζί.
- Στις 25 Απριλίου του 1974, προκαλέσατε την κατάρρευση του δικτατορικού καθεστώτος στη Νότια Ευρώπη. Εσείς ξεκινήσατε, η Ελλάδα ακολούθησε και στη συνέχεια η Ισπανία επέστρεψε στη δημοκρατία. Μπορείτε τώρα να προετοιμάσετε το έδαφος για μια νέα Μεσογειακή Άνοιξη. Μια προοδευτική αλλαγή σε οποιαδήποτε από τις τρεις χώρες μας θα υποκινήσει την αλλαγή προς την ίδια κατεύθυνση και στις άλλες δύο. Τρεις μεγάλες νίκες στο Νότο, θα αλλάξουν την πορεία της Ευρώπης.
-Τον επόμενο χρόνο, στην πεντηκοστή επέτειο από την Επανάσταση των Γαρυφάλλων, η Ελλάδα θα έχει απαλλαγεί από την τρόικα. Ο λαός και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι στην εξουσία. Αυτή είναι μια υπόσχεση. Θα είναι η δική μας μικρή συμβολή στον εορτασμό ενός ιστορικού γεγονότος για την Ευρώπη. Η Πορτογαλία μπορεί επίσης να είναι και θα είναι απαλλαγμένη από την τρόικα. Η Ισπανία το ίδιο. Η Ιρλανδία. Η Κύπρος.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Δικτατορία, Νέα Τάξη, πιο δυνατός ευρωπαϊκός Νότος, νέα Μεσογειακή Άνοιξη, απαλλαγή από την Τρόικα.
Ένας χείμαρρος λέξεων και φράσεων που δεν συνοδεύονται από επιχειρήματα, δεν περιέχουν προτάσεις, σχεδόν ούτε καν ευχές αλλά μονάχα κατάρες. Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την ψήφο μας για να πει «όχι». Το χειρότερο που μπορεί να του συμβεί είναι να του απαντήσουν «δεκτό το όχι, τι προτείνεις;».

parapolitiki.com




  


3 σχόλια:

  1. ΑΥΤΟΣ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΟΤΙ ΤΟΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΟ ΜΑΡΤΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο παντζας υπουργος πολιτισμου η ζωη στο υγεισς (για κανενα ψυχιατρειο) και ο βαρεμενος δημοσιας ταξης
    γεμισαμε νουμερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΠΗΡΕ ΤΟ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΔΡΟΜΟ ΑΚΟΜΑ...

    ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ΜΕΡΑ (ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ).

    ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΡΑ ΤΣΙΠΡΑ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά