Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Γεννηματά: "Για να είσαι στο ΥΠΕΘΑ δεν χρειάζεται να ξέρεις σκοποβολή ,αλλά να στοχεύεις σωστά"

“Για να είσαι στην ηγεσία του ΥΠΕΘΑ δεν χρειάζεται να ξέρεις σκοποβολή. Χρειάζεται να ξέρεις να στοχεύεις καλά”. Μ΄ αυτή τη φράση απάντησε η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά στην πρώτη της συνέντευξη στο Onalert.
Που στοχεύει;

“Έχω αποφασίσει να στηρίξω τους άνδρες και τις γυναίκες των Ενόπλων Δυνάμεων χωρίς διακρίσεις ,γιατί έχουν προσφέρει πολλά, όχι μόνο μέσα από τα καθήκοντά τους, όχι μόνο μέσα από τον επαγγελματισμό τους ,τη διαφύλαξη της εθνικής κυριαρχίας που όπως έχω πει είναι απαραίτητη προϋποθεση για οποιαδήποτε οικονομική ανάπτυξη ,αλλά γιατί έχουν συμβάλλει πολλά στην προσπάθεια της χώρας να βγουν από την κρίση. Οι μειώσεις που έχουν υποστεί είναι μειώσεις που ξεπερνούν το 30 ,το 40 ,μερικές φορές και το 45% . ΄Αρα όπως θεωρούμε ως ΠΑΣΟΚ ότι ο ελληνικός λαός ότι είχε να δώσει το έδωσε αυτό κατ΄ αντιστοιχία ισχύει και για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχουν προσφέρει πάρα πολλά και από δω και πέρα πρέπει να δούμε πως θα
αντιμετωπίσουμε αδικίες και πως θα σταθούμε πλάι σ΄ αυτούς τους ανθρώπους που με τις μειώσεις που περιέγραψα εξακολουθούν να έχουν τα ίδια καθήκοντα ,τα ίδια ωράρια ,πολλές φορές με πολύ μεγάλη επικινδυνότητα”.

Σε ερώτηση πως θα προχωρήσει σε διορθώσεις σε μία πολιτική η οποία ξεκίνησε επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ το 2009 απάντησε:

“Εαν ήταν στο δικό μας χέρι ποτέ το ΠΑΣΟΚ δεν θα προχώραγε σε μία τόσο βίαιη δημοσιονομική προσαρμογής μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Αλλά δεν είχαμε ποτέ την δυνατότητα επιλογής. Την επιλογή αυτή μας την επέβαλλαν οι δανειστές μας. Έχουμε πει σ΄ όλους τους τόνους ότι υποχρεωθήκαμε να υλοποιήσουμε τιμωρητικές πολιτικές λιτότητας τις οποίες έχουν αποφασίσει οι συντηρητικές δυνάμεις της Ευρώπης, οι οποίες δυστυχώς επικρατούν αυτή τη στιγμή”.

Και το υπουργείο Οικονομικών και τις απαιτήσεις του πως θα τις αντιμετωπίσει η ηγεσία του ΥΠΕΘΑ;

“Πρέπει να γίνει κατανοητό σ΄ όλα τα υπουργεία ότι στόχος μας πλέον δεν είναι να προχωρήσουμε σε άλλες μειώσεις αλλά η ανάπτυξη”.

Προετεραιότητες; Όπως είπε θα πιάσει τη σκυτάλη από εκεί που την άφησαν ο Βενιζέλος αλλά και ο Ραγκούσης με την απόφαση για την μεταθέσεις-τοποθετήσεις των στελεχών, η ενεργοποίηση της οποίας διαρκώς αναβάλλεται.

Για την αμυντική βιομηχανία η Φώφη Γεννηματά είπε ότι υπήρξε το πρωί μια συνάντηση με την διοίκηση των ΕΑΣ και επεσήμανε την κατέυθυνση που έχει δώσει ο Σαμαράς για “εξυγίανση της εταιρείας σε λειτουργία”.

Η πρώτη εντύπωσή της από το ΥΠΕΘΑ; Δήλωσε ότι “είναι ένα πρότυπο λειτουργίας στη δημόσια διοίκηση”.

“Προβληματίστηκα αν έπρεπε να συμμετάσχω στην κυβέρνηση αλλά αποφάσισα ότι δεν μπορείς να μένεις στα μετόπισθεν και να περιμένεις την καταστρτοφή για να διακαιωθείς”, είπε σχετικά με την κυβέρνηση και εξέφρασε την ελπίδα της ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΗ ΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά