Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Αυλαία με βαριές κουβέντες στην προανακριτική

Ακόμα και στην τελευταία, ουσιαστικά, συνεδρίαση της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ (απομένει μια τυπική συνεδρίαση την προσεχή Δευτέρα για τα διαδικαστικά ζητήματα εν όψει της σύνταξης και παράδοσης του πορίσματος) δεν έλειψαν οι καυγάδες και οι αντεγκλήσεις. Αφορμή η πίεση που ασκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εκ νέου κλήτευση του κ. Ευ. Βενιζέλου, πρόταση η οποία απορρίφθηκε. Ο διάλογος είναι ενδεικτικός:
- Π. ΡΗΓΑΣ (ο βουλευτής του ΠαΣοΚ για τα επιχειρήματα του ΣΥΡΙΖΑ): «Είμαι κατηγορηματικός στο γεγονός ότι όλα αυτά που λένε είναι εφευρήματα. Δεν βασίζονται πουθενά. Οι πραγματογνωμοσύνες είναι ξεκάθαρες. Γι’ αυτό προτείνω στην Επιτροπή να συνεχίσει το έργο της (…)».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Μη χτυπάτε το κουδούνι, κύριε Μαρκογιαννάκη! Δίνετε πραγματικά γραφικότητα!».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): «Παρακαλώ, θα με αποκαλείτε με τη θεσμική μου ιδιότητα εδώ. Ακούσατε, κυρία; Δεν έχετε το λόγο».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Μην τείνετε το χέρι σας».
- Π. ΡΗΓΑΣ: «Να μην εκνευρίζεται η κυρία συνάδελφος. Είναι γεγονός ότι έφτασε το τέλος της επιτροπής χωρίς να έχει συνεισφέρει παρά μόνο σε κωλυσιεργία. Τίποτε άλλο δεν έχει συνεισφέρει σε αυτή την υπόθεση».
Οι καυγάδες συνεχίστηκαν και παραπέρα:

- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Όχι, θα αποκαλέσετε τον Πρόεδρο με την θεσμική του ιδιότητα για να…»
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: (Δεν καταγράφεται στα πρακτικά…).
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Μα, μας έχει πρήξει έξι μήνες τώρα! Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει! Και ακόμα θα την ανεχόμαστε να μας σουβλίζει; Έξι μήνες μας έχει σουβλίσει!»
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: (Δεν καταγράφεται στα πρακτικά…).
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Έξι μήνες!..».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: (Δεν καταγράφεται στα πρακτικά…).
Ενώ σε άλλο σημείο της θυελλώδους συνεδρίασης:
- ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ: «Έχω ζητήσει κι εγώ το λόγο και δεν τέλειωσε η κ. Κωνσταντοπούλου»!
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Μα, δεν τελειώνει! Θα μας λέει εδώ πέρα ιστορίες μέχρι αύριο το πρωί!».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Πώς συμπεριφέρεστε έτσι; Πού νομίζετε ότι βρίσκεστε; Διακόπτετε μέλος της Επιτροπής!».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Πάντως όχι εκεί που βρισκόσουν εσύ σαράντα χρόνια που ζεις τώρα!».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Τι είπατε;».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Όχι εκεί που βρισκόσασταν εσείς στη ζωή σας, που είναι μέχρι τώρα σαράντα χρόνια. Εγώ κάπου σε ένα χωριό…».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Θέλω να σας ενημερώσω ότι δεν είναι η ζωή μου σαράντα χρόνια…».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Σαράντα δύο, πόσα;».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «…αλλά μάλλον θέλετε να πείτε ότι πριν σαράντα ένα χρόνια εσείς διοριστήκατε επί χούντας εισαγγελέας. Εγώ είμαι ευτυχώς πολύ μικρότερη».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Επιτροπής): «Δεν διορίστηκα, πέτυχα στο διαγωνισμό, είναι τιμή μου, είχα άριστες εκθέσεις και…».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Θέλω να ολοκληρώσω αυτό το οποίο έλεγα».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Τη Δευτέρα στις 18.00΄ έχουμε συνεδρίαση για να συζητήσουμε για το πόρισμα. Λύεται η συνεδρίαση».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Διακόπτετε με αυτόν τον τρόπο τη συνεδρίαση; Ποιος αποφάσισε για τη διακοπή της συνεδρίασης; Ποιος αποφάσισε, κύριε συνταγματάρχα;».
- Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Αποφασίζομεν και διακόπτομεν! Θα πάρετε και τα παράσημα…».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Κύριε συνταγματάρχα, ποιος το αποφάσισε; Νοσταλγοί της χούντας, οι καλύτεροι είστε! Επαναφέρατε και τη χούντα και τους τραμπουκισμούς!».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Θέλει κάποιος άλλος συνάδελφος το λόγο; Κανείς!».  

Οι αντιπαραθέσεις όμως δεν σταμάτησαν εκεί:
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Έχω σημαντικότερα πράγματα να διαβάσω από αυτά που γράφετε εσείς, κυρία συνάδελφε. Διότι όσα έχετε γράψει και όσα έχετε πει, σας πληροφορώ, ότι είναι σαβούρα των εργασιών!».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Είναι βέβαιο ότι έχετε σημαντικότερα πράγματα να κάνετε. Βασικότερο, δε, όλων είναι αυτό το θεάρεστο έργο της υπόθαλψης το οποίο επιτελείτε».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Μάλιστα…».
- Θ. ΔΡΙΤΣΑΣ: «Μεγαλείο Προέδρου! Μπράβο, κύριε Μαρκογιαννάκη!».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Για όσα η κυρία συνάδελφος έχει πει, είναι η σαβούρα της Επιτροπής. Τι σοβαρό και ουσιαστικό αποκάλυψε με τις ενέργειές της; Τίποτα απολύτως! Απλά να γεμίσουμε ένα σπίτι χαρτιά».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Είσαστε τόσο εξευτελισμένος από την ίδια σας την παρουσία, που δεν χρειάζεται να πει κανείς τίποτα για σας».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Κοιτάξτε, είναι άνευ σημασίας το τι λέει η κυρία. Είναι άνευ σημασίας. Είναι γνωστή στα δικαστήρια, στους ιατροδικαστές, παντού! Όλοι οικτίρουν τα μέλη της Επιτροπής για το τι τραβάνε εδώ και έξι μήνες. Τι να κάνουμε;».
- ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ: «Είμαι βέβαιη ότι το 1972, κύριε Μαρκογιαννάκη, είχατε συνηθίσει αλλιώς. Και είναι σαφές ότι σας ενοχλεί πάρα πολύ η διαδικασία στα πλαίσια του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας. Πρέπει, όμως, να αποφασίσετε ότι δεν είμαστε πια στο 1972. Αναλαμβάνομαι τη δυσκολία σας, αλλά τι να κάνουμε; Έχουμε Δημοκρατία».
- ΧΡ. ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ: «Η βιοπάλη της ζωής με έκανε να παλεύω για να ζήσω από την ώρα που γεννήθηκα μέχρι σήμερα. Δεν ήμουν γόνος. Τι να κάνουμε!».

 ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά