Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός… Χρυσής Αυγής

Tα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Όπως έγραψε ένας φίλος στο Facebook, η νέα κυβέρνηση είναι μια υπενθύμιση για το τι έγινε τα τελευταία 35 χρόνια.
Λίγες ημέρες μετά τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις με την αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ, Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος, σπεύδουν με τις επιλογές τους -προϊόντα δικομματικής συναλλαγής, διευθετήσεων και εσωτερικών συσχετισμών- να ενισχύσουν τη στερεοτυπική ενδεχομένως αντίληψη, ότι αυτοσκοπός είναι η καρέκλα. Τι καταφέρνουν; Να πριμοδοτήσουν τη Χρυσή Αυγή.
Ελάχιστα πραγματικά νέα πρόσωπα, τεχνοκράτες δεν υπάρχουν - αλλοίμονό μας αν πετύχουν οι τεχνοκράτες, μου έλεγε παλιά ένας πολιτικός σε ραδιοφωνική συνέντευξη. Πρόσωπα, τα οποία είτε εναλλάσσονται την τελευταία δεκαετία στους υπουργικούς θώκους, είτε έχουν συνδεθεί με παιγνίδια εξουσίας. Να δούμε αν θα κάνει την έκπληξη ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αναλαμβάνει το δύσκολο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αν μπορέσει να εφαρμόσει αυτά που έχει κατά καιρούς πει, ή θα ανασχηματίσει το Δημόσιο ή γρήγορα τον εαυτό του. Δεν ξέρω για ποιο από τα δύο τον διάλεξε ο Σαμαράς.
Μεταξύ των ρούκις και ο Γιάννης Αδριανός, δεξί χέρι του Κώστα Καραμανλή, ο οποίος Ανδριανός -για να μην ξεχνιόμαστε- στην υπόθεση Ζαχόπουλου είχε πάρει το επίμαχο dvd στα χέρια του και το είχε αφήσει σε ένα συρτάρι στο Μαξίμου, μαζί με τους …κουραμπιέδες. Ήταν Χριστούγεννα τότε.

Τα ίδια Παντελάκη μου, τα ίδια Παντελή μου. Και ένας Παντελής, ο δημοσιογράφος Παντελής Καψής, αναλαμβάνει το εγχείρημα της νέας δημόσιας τηλεόρασης. Μακάρι το «άλμα» που υπόσχεται, να μην είναι στο κενό. Όπως είπε, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είναι μέρος της λύσης.

Ελπίζω να είναι μέρος μιας λύσης και οι άλλοι εργαζόμενοι, όπως χίλιοι άνθρωποι της εταιρίας «Κατσέλης», που πτώχευσε. Ακούσατε τίποτα γι’ αυτούς; Όχι, διότι η δική τους υπόθεση δεν έχει πολιτικό ψωμί. Και η Αριστερά… πλάθει κουλουράκια.
 

Μιχάλης Πολυδώρου-http://metarithmisi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά