Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Το μεγάλο ντουέτο

Επιτέλους! Το όνειρο έγινε πραγματικότητα! Ο πόθος και ο καημός μιας ολόκληρης κάστας μεγαλοεπιχειρηματιών, τραπεζιτών, μεγαλοεκδοτών και πάσης φύσεως αρχιδιαπλεκόμενων «νταβατζήδων» πήρε σάρκα και οστά. Δεν έγινε επί Σημίτη και Καραμανλή, κάτι πήγε να γίνει επί Γιωργάκη Παπανδρέου (όταν προέκυψε Παπαδήμος), αλλά έμεινε μισό κι ανέσωτο. Χώρια που είχε κι ένα δεξιό... αξεσουάρ.
Επειτα από δύο εκλογικές αναμετρήσεις με τόνους λάσπης κατά της Αριστεράς, κινδυνολογίας των προθύμων (δηλαδή των περισσότερων) ΜΜΕ και καθημερινής πλύσης εγκεφάλου, στα όρια της ωμής και απροσχημάτιστης τρομοκράτησης των ψηφοφόρων, έγινε το μεγάλο βήμα: Αποφεύχθηκε η επέλαση των... νεοσλαβοκομμουνιστοσυμμοριτών, έστω κι αν χρειάστηκε πάλι ένα αξεσουάρ, «αριστερό» τούτη τη φορά.
Το λουκέτο στην ΕΡΤ και τα όσα επακολούθησαν έδειξαν ότι αυτό το αξεσουάρ ήταν πλέον περιττό. Και ιδού:
το ντουέτο των μεγάλων επιτυχιών, μπροστά μας, αγκαλιασμένο, να χορεύει μόνο του το κυβερνητικό τανγκό. Η κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ. - ΠΑΣΟΚ είναι εδώ! Βέβαια, χύθηκαν ποτάμια εκλογικού αίματος, αλλά αυτά έχουν οι... θυσίες, όταν υπηρετείται ένας σκοπός ανώτερος. Διότι, τι σημασία έχει που η Ν.Δ. καταγράφει ιστορικά τα χαμηλότερα ποσοστά της; Τι σημασία έχει που το ΠΑΣΟΚ έγινε ένα μικρό κόμμα, απ' αυτά που κάποτε προκαλούσαν ναυτία στα στελέχη του; Τι σημασία έχει που και οι δύο μαζί αγκομαχούν να συγκεντρώσουν τη μισή εκλογική δύναμη εκείνης που είχαν για τρεις δεκαετίες; Σημασία έχει που κυβερνούν. Μαζί, αγκαλιά και πλάι πλάι...
Exουν κάθε λόγο να καμαρώνουν, να θριαμβολογούν, να πανηγυρίζουν, αυτοί που πάλευαν χρόνια, γι' αυτό το... ιδανικό. Αυτοί που καταξοδεύτηκαν, παράγοντας θηριώδεις ποσότητες κουτόχορτου για να ταΐσουν έναν ολόκληρο λαό, επί τόσα χρόνια. Αυτοί που βάφτιζαν τις ιδιωτικοποιήσεις «διαρθρωτικές αλλαγές», το ξεπούλημα των ασημικών «αύξηση δημοσίων εσόδων», το σφαγιασμό των εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων «ελαστικότητα», τις απολύσεις, την εκτόξευση της ανεργίας και τα μαζικά λουκέτα «μεταρρυθμίσεις». Κάποτε ούρλιαζαν ότι απειλούνται οι καταθέσεις. Τώρα που τα ίδια τα εργαλεία της Ε.Ε. ετοιμάζονται να κουρέψουν ακόμη και τα μικρά βαλάντια, κάνουν την πάπια...
Κοίταξέ τους. Δες τους καλά, παρακολούθησε τα κανάλια τους, διάβασε τις εφημερίδες τους. Πανηγύρισε κι εσύ μαζί τους. Δείξ' τους πόσο δίκιο έχουν που σε θεωρούν ηλίθιο! 
Kωστ. Ξηροκώστας-Ελευθεροτυπία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά