Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Τεντιμπόηδες!

Διαβάζοντας ότι οι ελεγκτές του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος θα αναρτούν από 1ης Αυγούστου στα καταστήματα όπου θα μπαίνει λουκέτο λόγω μη έκδοσης αποδείξεων πινακίδα με την ένδειξη «Κλειστόν λόγω φοροδιαφυγής», θυμήθηκα την εποχή κατά την οποία τα όργανα της τάξεως τιμωρούσαν τους έχοντες μακριά μαλλιά κουρεύοντάς τους και αναγκάζοντάς τους να φορούν ταμπέλες που έγραφαν «τεντιμπόηδες».
Οπως τότε, έτσι και τώρα το ζητούμενο είναι ο εξευτελισμός; Αλλους τρόπους δεν έχει το κράτος για να ασκήσει έλεγχο και να επιβάλει τον νόμο όπου και όταν πρέπει, παρά μας γυρίζει πίσω, στην εποχή της διδασκαλικής βίτσας:

«Φοροδιαφεύγεις; Δέκα χτυπήματα στο αριστερό και δέκα στο δεξί χέρι μπροστά σε όλη την τάξη. Ανοιξε αμέσως την παλάμη σου! Αμέσως!».

Μετά τιμής

Πανδώρα   

ΥΓ.: Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, δεν παίρνω το μέρος των παραβατών. Φοβάμαι όμως ότι η δημόσια έκθεση όσων φοροδιαφεύγουν μπορεί να εξευμενίζει την (καθ' όλα εύλογη) λαϊκή αγανάκτηση, αλλά ενδεχομένως δημιουργεί ένα νέο κυνήγι μαγισσών, σπρώχνοντας κάποιους στην αρένα προς τέρψη του κοινού.   

2 σχόλια:

  1. Kατι παρομοιο γινεται στην Αμερικη (ΗΠΑ)και σημερα ακομη για καποιους αλλους παραβατες.
    Καλη η Προταση και θα χαιρομουν να εφαρμοσθει και στην Ελλαδα για τους πατριδοκαπηλους φοροφυγαδες που ροφουν το αιμα των νομοταγων συμπατριωτων των και ανεχονται τον ξευτελιμο της Ελλαδος παγκοσμιως.
    Χαραλαμπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κουρεμα στους κλεφτες,πισα και πουπουλα,στην πυρα. ολο τα γνωστα κοροιδα θα πληρωνουν?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά