Πέμπτη 29 Αυγούστου 2013

Με μαϊμού πτυχία 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι

Ακόμη να συνέλθουν στην κυβέρνηση, αλλά και στην αντιπολίτευση, με την αποκάλυψη ότι περισσότεροι από 100.000 δημόσιοι υπάλληλοι προσελήφθησαν στο Δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά, κυρίως πτυχία. Την αποκάλυψη την έκανε από τηλεοράσεως (Mega) ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Λ. Γρηγοράκος, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένα στοιχεία για τους υπαλλήλους με τα «μαϊμού» πτυχία.
Πώς ανακάλυψε ο υφυπουργός Εσωτερικών τους 100.000 δημοσίους υπαλλήλους με πλαστά πτυχία; Εκανε κάποιον έλεγχο; Υπήρξαν καταγγελίες; Οχι, απλώς έβγαλε αυτό το (απίστευτο) νούμερο με τη μέθοδο της... εις άτοπον απαγωγής. Ως αρμόδιος για τους δημοσίους υπαλλήλους, κάθησε και υπολόγισε ότι μόνο στην πενταετία της κυβέρνησης Καραμανλή είχαν προσληφθεί περίπου 850.000 υπάλληλοι μέσω ΑΣΕΠ ή με διαδικασίες ΑΣΕΠ. Συνολικά υπολόγισε ότι στα 20 χρόνια που λειτουργεί το ΑΣΕΠ έχουν προσληφθεί περί τα 2 εκατομμύρια δημόσιοι υπάλληλοι. Σου λέει, ακόμη και το 10% να είχε προσληφθεί με «μαϊμού» πτυχία, ο αριθμός είναι τρομακτικός. Αυτές ακριβώς τις προσλήψεις με «διαδικασίες ΑΣΕΠ», κυρίως αυτές που έγιναν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, αμφισβητεί ο υφυπουργός. Οχι όλες, αλλά μερικές.
Το θέμα όμως είναι αν όντως υπάρχουν σήμερα 100.000 υπάλληλοι με «μαϊμού» πτυχία και πώς αυτούς τους ανακαλύπτει κανείς και εν συνεχεία τους απολύεις πάραυτα. Για να γίνει αυτό, θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία των υπουργείων Εσωτερικών και Διοικητικής Μεταρρύθμισης και για να υπάρξει αυτή η συνεργασία μόνο με κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να πραγματοποιηθεί. Δηλαδή, εδώ και τώρα να διεξαχθεί ο έλεγχος, να μη χάσουμε την ευκαιρία, γιατί θα πρέπει να ξέρετε ότι αν ανακαλυφθούν αυτοί οι δημόσιοι υπάλληλοι και απολυθούν, τότε δεν θα απαιτούνται ούτε απολύσεις, ούτε διαθεσιμότητα, ούτε κινητικότητα που θέλει με ονοματεπώνυμα η τρόικα.
ΒΗΜΑτοδότης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά