Αλλά και οικονομικά αν εξετάσουμε το ζήτημα. Είναι αποτυχημένη μια χώρα που έχει κάνει το κολοσσιαίο άλμα προς τα εμπρός που έκανε η ελληνική οικονομία από το 1974 και μετά;
Ας παραβλέψουμε ότι το 1981, και πάλι σε μεγάλο βαθμό χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, γίναμε δεκτοί στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Kοινότητα (ΕΟΚ) πολλά χρόνια πριν από την Ισπανία και την Πορτογαλία που είχαν απαλλαγεί ταυτόχρονα με μας από τα φασιστικά τους καθεστώτα.
Ας παραβλέψουμε επίσης ότι η Ελλάδα κερδίζει, χάρη στη μεγαλοφυΐα και την προσαρμοστικότητα του Ανδρέα Παπανδρέου, ηγετική θέση μέσα στο κοινοτικό γίγνεσθαι. Προτάσεις, διπλωματικοί χειρισμοί, πρωτοβουλίες και προπαγανδιστικές εκστρατείες φέρνουν το ένα μετά το άλλο τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα (ΜΟΠ), τις διαρθρωτικές πολιτικές στήριξης και τα πακέτα χρηματοδότησης του καθυστερημένου Νότου (Ντελόρ, Σαντέρ). Αλλάζουν τη μορφή της Ευρώπης.
Ας παραβλέψουμε, τέλος, ακόμη και τη θριαμβευτική επιτυχία της εισόδου στην Ευρώπη της Κυπριακής Δημοκρατίας, χωρίς προηγουμένως να έχει λυθεί το πολιτικό της πρόβλημα, όπως απαιτούσαν οι Τούρκοι, οι Αμερικανοί και πολλές μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες.
Τέλος, ας καταραστούμε, όπως επιβάλλει η μόδα, την ισότιμη συμμετοχή μας στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης: τη ζώνη του ευρώ.
Κατεβαίνοντας στο επίπεδο του χυδαίου λαϊκισμού στο οποίο εκφράζεται η αρπακτική ψηφοθηρική διάθεση των τυχοδιωκτών του ΣΥΡΙΖΑ και των λοιπών εθνικοσοσιαλιστικών τάσεων και κομμάτων, ας δούμε και «την τσέπη μας».
Ο ελληνικός λαός και οι πολιτικοί ηγέτες που ο έλληνας πολίτης εξέλεγε και με την υπεύθυνη ψήφο του τους ανέθετε να κυβερνήσουν τη χώρα δημιούργησαν κολοσσιαίες υποδομές. Αυτοκινητόδρομοι, λιμάνια, αεροδρόμια, βιομηχανικές εγκαταστάσεις, πανεπιστήμια και νοσοκομεία παντού γύρω μας δείχνουν ξεκάθαρα ότι οι Ελληνες και να δουλεύουν γνωρίζουν και να φέρνουν αποτελέσματα μπορούν. Η σημερινή Ελλάδα για όσους έζησαν τη Μεταπολίτευση και τα χρόνια που αμέσως ακολούθησαν είναι άλλη χώρα.
Χρεωθήκαμε για να τα κάνουμε όλα αυτά; Βεβαίως ναι. Χρεωθήκαμε υπέρμετρα, αλόγιστα και μερικές φορές αδικαιολόγητα; Ασφαλώς ναι. Αλλά στο πλαίσιο ενός ανοιχτού δημοκρατικού καθεστώτος όπου ισχύει η λαϊκή κυριαρχία και πηγή κάθε εξουσίας είναι ο ίδιος ο πολίτης, πώς είναι δυνατόν κάποιοι να είναι ένοχοι και άλλοι αθώοι;
Πότε και για ποιον λόγο εσείς όλοι που κραυγάζετε σήμερα κατά του πολιτεύματος και κατά του ευρωπαϊκού προσανατολισμού της χώρας είπατε έστω και μία φορά «όχι»; «Οχι» σε νέους διορισμούς, «όχι» στον υδροκεφαλισμό του κράτους, «όχι» στην αύξηση της γραφειοκρατίας, «όχι» σε υπέρογκες και αδικαιολόγητες αυξήσεις και παροχές.
Εγώ λέω ότι ούτε μία φορά δεν έφεραν αντίρρηση στον κομματισμό, στην κυριαρχία της πελατειακής αντίληψης της πολιτικής, στη φαυλοκρατία. Αλλά και σήμερα επιμένουν και διακηρύττουν ότι, αν κυριαρχήσουν, θα ξαναγυρίσουν πίσω στον κρατισμό και στον ολοκληρωτισμό. Ας μείνουμε πιστοί στα ιδανικά της Μεταπολίτευσης και ας τους φράξουμε τον δρόμο.
καλά, αυτος δεν ηταν υπουργός; τα ερωτηματα αυτα τα έθεσε στον εαυτό του;;;
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολιτικη αμνησια!!!