Τετάρτη 30 Οκτωβρίου 2013

Η κόλαση και ο παράδεισος του κ. Τσίπρα

Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που γίνεται έχει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία τα οποία σας τα παρουσιάζω ευθύς αμέσως. Πρώτα απ' όλα δεν υπάρχουν χειροκροτήματα κατά την είσοδο του κ. Αλ. Τσίπρα στην αίθουσα της Γερουσίας. Ο πρόεδρος εισέρχεται ξαφνικά στην αίθουσα, κανείς δεν τον χειροκροτεί (όπως συμβαίνει συνήθως στις Κοινοβουλευτικές Ομάδες άλλων κομμάτων) και αρχίζει να χαιρετά τους βουλευτές που κάθονται στην πρώτη σειρά. Πώς τους χαιρετά; Αλλους, όπως τους (πασοκογενείς) κκ. Αλ. Μητρόπουλο, Π. Κουρουμπλή, με χειραψία, άλλους όπως ο νεαρός Δ. Κοδέλας (ο ακτιβιστής βουλευτής με το σκουλαρίκι) με χειραψία του τύπου... give me five και άλλους τους παίρνει από το μπράτσο (όπως για παράδειγμα τον κ. Π. Λαφαζάνη) για ολιγόλεπτη συνομιλία.
Ο κ. Τσίπρας όμως διαθέτει μνήμη. Θυμήθηκε, για παράδειγμα, αυτό το... «παρούσα» που ψήφισε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου στο θέμα της διακοπής της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής και αν και καθόταν στην πρώτη σειρά, μαζί με τον κ. Γ. Πάντζα, την προσπέρασε, χωρίς καν να την κοιτάξει και χαιρέτησε (με το give me five) μόνον τον πανευτυχή κ. Πάντζα. Η κυρία Κωνσταντοπούλου απλώς χαμογέλασε. Αλλωστε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ομιλία του είπε σαφέστατα ότι το θέμα της άρσης της χρηματοδότησης της Χρυσής Αυγής ήταν πρόταση του κόμματός της, συνεπώς καθόλου δεν του άρεσε η στάση της Ζωής.
Κανείς δεν χειροκροτούσε στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τα κινητά τηλέφωνα πολλών βουλευτών κουδούνιζαν την ώρα που μιλούσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος σε κάποια στιγμή της ομιλίας του θέλησε να προσδιορίσει και ποιος είναι ο παράδεισος και ποια είναι η κόλαση με την επιβολή του νέου φόρου για τα ακίνητα: «Ρίχνει τα βάρη στους μη έχοντες, στη μεσαία τάξη, που ήδη έχει πάει στην κόλαση. Παραμένουν στον παράδεισο της φοροδιαφυγής οι γνωστοί-άγνωστοι διαπλεκόμενοι επιχειρηματίες» είπε συγκεκριμένα.
ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά