Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Κατά του Βενιζέλου («από όπου κι αν προέρχεται»...)

Η νέα απόπειρα εμπλοκής του προέδρου του ΠαΣοΚ σε ένα σκάνδαλο προέρχεται και αυτή από τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα ζητήσει, λέει, εξεταστική επιτροπή για την υπόθεση των υποβρυχίων.

Μια υπόθεση η οποία έχει ήδη εξεταστεί δύο φορές από αρμόδιες επιτροπές της Βουλής.
- Πρώτα με μια προανακριτική επιτροπή για την αρχική σύμβαση που κατέληξε στην παραπομπή του Α. Τσοχατζόπουλου (Μάρτιος - Απρίλιος 2011).
- Υστερα με μια εξεταστική επιτροπή για τις μετέπειτα συμβάσεις που κατέληξε περίπου σε «ουδέν μεμπτόν» (Ιούλιος 2011).
Από τον Ιούλιο του 2011 δεν υπήρξε καμία εξέλιξη ούτε κανένα νέο στοιχείο στη συγκεκριμένη υπόθεση που να δικαιολογούν την ανάγκη αναψηλάφησης.
Εκτός ίσως από το γεγονός ότι ο τότε υπουργός Αμυνας Ευ. Βενιζέλος έγινε στο μεταξύ πρώτα πρόεδρος του ΠαΣοΚ και στη συνέχεια αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Σαμαρά.

Προτού ακόμη επανεμφανιστούν τα υποβρύχια, πάλι ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε την εμπλοκή του Βενιζέλου στην υπόθεση της «λίστας Λαγκάρντ» χωρίς συγκεκριμένα στοιχεία εναντίον του, πέραν της πολιτικής αφέλειάς του ως υπουργού Οικονομικών να εμπιστευθεί τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Απεδείχθη τελικά ότι η «λίστα Λαγκάρντ» που παρέλαβε και (υποτίθεται) απέκρυψε δολίως ούτε ήταν το μοναδικό αντίτυπο ούτε καν την είχε ανοίξει!..

Παρ' όλα αυτά, να 'μαστε πάλι στο ίδιο έργο θεατές.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανείλκυσε τα υποβρύχια με τη αδιευκρίνιστη συνδρομή του Δ. Αβραμόπουλου, ο οποίος (κατά τη γνώμη πολλών) μάλλον έπεσε θύμα σαχλής ματαιοδοξίας.

Διαφορετικά ο σημερινός υπουργός Αμυνας θα είχε σίγουρα καταλάβει ότι ο Βενιζέλος αποτελεί προφανή στόχο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για απολύτως προφανείς λόγους.

Είναι αυτός που κρατάει το ΠαΣοΚ στη συμπολίτευση σε αντίθεση με διάφορους κουφιοκεφαλάκηδες του «βαθύτατου ΠαΣοΚ» που ονειρεύονται να επιστρέψουν στην εξουσία ως δεκανίκι μιας «κυβέρνησης της Αριστεράς».

Είναι αυτός επίσης που μπορεί να διασφαλίσει τη συμμετοχή του ΠαΣοΚ στις διεργασίες για την ευρύτερη Κεντροαριστερά - διεργασίες τις οποίες αποστρέφονται εξίσου ο ΣΥΡΙΖΑ και το «βαθύ ΠαΣοΚ».

Εκτός από στόχος, όμως, ο Βενιζέλος είναι και θύμα της γνωστής «μεθόδου Κωνσταντόπουλου» με την οποία ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού προσπαθεί εδώ και 25 χρόνια να εξοντώσει το ΠαΣοΚ διά της δικαστικής οδού.

Πρώτα επιχειρήθηκε να μπει φυλακή ο Ανδρέας Παπανδρέου για το σκάνδαλο Κοσκωτά.

Υστερα προσπάθησαν να χρεώσουν στον Κώστα Σημίτη τη βαριά μομφή της διαπλοκής.

Τώρα είναι η σειρά του Βενιζέλου να τον κυνηγήσουν για τη λίστα Λαγκάρντ και τα υποβρύχια.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού έχει βεβαίως αποσυρθεί από το προσκήνιο αλλά φαίνεται ότι άφησε πίσω του πολλούς διαδόχους και πνευματικά παιδιά.

Μόνο που το ζήτημα δεν είναι πλέον ο Βενιζέλος ούτε τα υποβρύχια ούτε καν το ΠαΣοΚ.

Διότι ακόμη και όσοι καταδικάζουν με ευκολία τον Βενιζέλο «από όπου κι αν προέρχεται», ακόμη και όσοι τον μέμφονται ή τον απεχθάνονται, αντιλαμβάνονται ότι ο στόχος στην προκειμένη περίπτωση είναι η πολιτική σταθερότητα του τόπου.

Η οποία απειλείται «υποβρυχίως» - όπως θα έλεγε υπαινικτικά ακόμη και ο ίδιος ο Αβραμόπουλος...
Γ Πρετεντέρης-ΤΟ ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά