Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2013

Δραγασάκης: Η κρίση που ζούμε είναι κρίση του υποδείγματος με το οποίο ζήσαμε ως τώρα

Παραθέτω ένα απόσπασμα από τη χθεσινή συνέντευξη του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννη Δραγασάκη στην Αυγή:
-Η αναφορά σας στο «λεφτά υπάρχουν» θεωρήθηκε ως «άνοιγμα» στους παπανδρεϊκούς, μέσω «δικαίωσης» του Παπανδρέου…

Όλα αυτά δεν είναι παρά αυθαίρετες σεναριολογίες και υπερβολές. Το ζήτημα που έθεσα -και όχι για πρώτη φορά- είναι η ανάγκη να συνειδητοποιήσουμε την ποιοτική διαφορά των συνθηκών πριν και μετά από την κρίση, τα ερωτήματα και τα επίδικα της νέας ιστορικής περιόδου.
Πριν την κρίση ήταν επαρκές να μιλάμε για

αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου ή για μια καλύτερη διαχείριση του υπάρχοντος συστήματος. Τώρα πρέπει να δημιουργήσουμε νέους τρόπους παραγωγής, νέα πρότυπα παραγωγής και κατανάλωσης στη βάση της δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης και της αειφορίας. Διότι η κρίση που ζούμε είναι κρίση του ίδιου του υποδείγματος με το οποίο ζήσαμε ως τώρα, και όχι μόνο της διαχείρισής του.

Σχόλιο Παραπολιτικής: Θυμίζω ότι από το 2009 μέχρι πολύ πρόσφατα ο ΣΥΡΙΖΑ εξηγούσε την κρίση ως συνέπεια κακής διαπραγμάτευσης, δειλών κυβερνήσεων και σχεδίων παράδοσης της χώρας στους ξένους τοκογλύφους.

Πια, ο Γιάννης Δραγασάκης έχει κάνει ήδη το τολμηρό βήμα υποστήριξης του «λεφτά υπάρχουν» του Γιώργου Παπανδρέου και τώρα εξηγεί ότι είναι διαφορετικό να δηλώνεις κάτι τέτοιο πριν την κρίση και διαφορετικό να το δηλώνεις μετά, όπως έκανε ο Αντώνης Σαμαράς μέχρι το 2012 και συνεχίζει μέχρι σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Παρ'όλα αυτά, ο ΣΥΡΙΖΑ εξακολουθεί να μην πείθει ότι οραματίζεται με συγκεκριμένο τρόπο τη νέα Ελλάδα και μοιάζει προς το παρόν να του αρκεί το γκρέμισμα του παλιού. 

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σεβαστείτε το ελεύθερο βήμα σχολιασμού και διαλόγου. Ανωνυμία δεν σημαίνει και ασυδοσία.
Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.
Σημείωση : Κάθε υβριστικό , προσβλητικό ή άσχετο με το θέμα της ανάρτησης σχόλιο θα διαγράφεται...
Σχόλια με ονομαστικές αναφορές που περιέχουν ατεκμηρίωτες καταγγελίες θα διαγράφονται.
Απαντήσεις από τον διαχειριστή μόνο στα επώνυμα σχόλια.

Η Πελασγία από ψηλά